Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan válasszuk ki a lépcsőház megvilágítást

Egyéb belső terek
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

A lépcsőház mgvilágítására legalkalmasabbak a lépcsőmegvilágítók, LED szalagok vagy irányfények.

A lépcsőház kialakításakor vannak akik szeretnének minél több helyet megspórolni, mások pedig igyekszenek a lépcsőházat teljes mértékben beleilleszteni a beltérbe. Bármelyiket is válasszák, fontos a megvilágítás. Ugyebár senki sem szeretne balesetet szenvedni a lépcsőn, csak azért mert egyszerűen nincs helyesen megvilágítva. 

Fontos több megvilágítást használni 

Ahogyan azt említettük, fontos hogy a lépcsőmegvilágító biztonságos közlekedést biztosítson főleg a lépcsőn való lefelé járásnál, de az is fontos azonban hogy ne legyen túlzottan megvilágítva. Világos, hogy a lépcsőház megvilágításához nem lesz elegendő csak egy megvilágító. Fontos hogy a lépcsőzet első fokozata jól meg legyen világítva. A lépcső házak megvilágítására a legalkalmasabbak a különböző fali lámpák, LED szalagok vagy éppen irányfények.
 
 

Színes lépcsőház megvilágítás LED szalagokkal

A modernül berendezett házakban nagyon közkedveltek a LED szalagok. Nagyon alacsony a fogyasztásuk és mindemellett egyformán megvilágítják a lépcsőház teljes hosszát. Távirányító segítségével változtathatja a színt és a fény intenzitását is. Nagy előnyük a könnyü felszerelés, öntapadós ragasztóval vannak ellátva. Különböző méretben vásárolhatóak és szükség esetén a kijelzett pontokon akár rövidíteni is lehet. Használatukhoz tápegység szükséges, a trafónak megfelelőnek kell lennie a LED szalag hosszához. Ha a transzformátor a LED szalag része, akkor nincs probléma, azonban ha nem, akkor azt még külön szükséges beszerezni. 1 m hosszúságra általában 4,8 W teljesítmény szükséges. Tehát pl két méteres szalag esetén a teljesítmény 9,6 W tesz ki. Webáruházunkban a LED tartozékok kategóriájában különböző transzformátorokat is kánálunk. 
 
 


Akik sötétben járkálnak a házban, azok számára előnyösek lehetnek az irányfények. Ezek vagy egész éjjel világítanak kis intenzitással, vagy automatikusan bekapcsolnak amint a beépített szenzor mozgást érzékel. Mind a két típus automatikusan kikapcsolható, így nem kell aggódani a túlzott fogyasztástól, sőt mi több az irányfényekben energiatakarékos LED diódák vannak behelyezve. 
 
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan válasszunk konyhai csillárt? Konyhai megvilágítás

Copyright © 1994 - 2024 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i