Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan válasszunk lámpát a nappaliba?

Nappali és hálószoba
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

A nappali olyan helyiség, ahol minden típusú világítás megtalálhatja a helyét. Ne féljen kísérletezni, a fénnyel varázslatos hangulatot tud teremteni.

Hogy a nappaliba a fényt jól válassza ki, figyelembe kell vennie a helyiség nagyságát, a falak színét, a szőnyeg vagy padló színét valamint az ablakok számát és elhelyezését. Gyakran a nappali és a konyha nincs elválasztva, így a világításnak mindkét helyiségben össze kell hogy legyen hangolva. 

 

Az alacsonyabb helyiségbe mennyezeti lámpát válasszon

A fő fényforrás a nappaliban a csillár vagy a mennyezeti lámpa. Ha a nappaliban a mennyezet alacsonyan van, a mennyezeti csillárokat vagy alacsony mennyezeti lámpákat ajánljuk. Elég fényt biztosítanak és a helyiséget látszólag nagyobbnak teszik. Gyakran ezek a mennyezeti lámpák távirányítósak, így beállíthatóaka  különböző világítási módok.
A nagyobb és magasabb mennyezetű nappalik esetében előnyösebb a csillárok használata. Szépen mutatnak a helyiség közepén, esetleg az asztal fölött. Melyik csillárok használhatóak a nappaliban? Ez csak az Ön ízlésétől függ, de fontos a nappali hangulatához illő csillár kiválasztása, hogy a csillár ne legyen elütő, röviden a nappali hangulatát kiemelje. Ha a nappali berendezése a régi idők stílusában van, akkor a rusztikus lámpákat, a rotáng lámpákat vagy az ólomüvegből készült lámpákat ajánljuk. Ha a modern stílust választotta, akkor a design csillárokat tudjuk ajánlani. Ha a nappali a luxust tükrözi, akkor a mi kristály csilláraink illenek ide. Fontos a lámpa vagy csillár mérete is. Itt nem igaz, hogy minél nagyobb, annál jobb.

Beépíthető lámpák választása

Az utóbbi időben a nagyobb méretű nappalikban nagyok közkedveltek a spot lámpák. Nagy előnyük, hogy némelyikük állítható és így bárhová lehet irányítani a fényt. Egy kellemes hangulatú beltér megvilágítátásához szolgálhatnak pl. a beépíthető lámpák, mitöbb a LED-es beépíthető lámpák még energiatakarékosak is.
 
Hasonlóan mint a konyhában, a nappaliban sem lesz elegendő csak egy fényforrás. S milyen további lámpák jöhetnek még számításba? Olvasáshoz és pihenéshez egyértelmüen az állólámpákat ajánljuk. Széles az állólámpák termékkínálata, dimmelhetőek is megtalálhatóak. Vásárolhat lámpalábakat és hozzá tetszés szerint lámpabúrakat. További lámpa típus a nappaliba az asztali lámpa, amely igencsak jól jön, ha nappalijában egy kis munka sarok is található.
 
 
LED szalagok a televízíó körül
 
A legtöbb háztartásban a televízió a nappaliban van elhelyezve és jó ha van a közelben világítás. És hogy milyen fény való televízió közelbe? Ismét állólámpát vagy asztali lámpát ajánlunk. Fontos hogy a fény a televízióban ne tükröződjön. Népszerű a televízió mögé elhelyezhető LED világítás, pl. LED szalag formájában, amelyek közül némelyik dimmelhető is. Válassza a 40 W teljesítményűt meleg fénnyel. 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan válasszunk konyhai csillárt? Konyhai megvilágítás

Copyright © 1993 - 2024 Donoci®, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i