Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan válasszunk helyesen csillárt a nappaliba és a hálószobába?

Nappali és hálószoba
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb csillárt a nappaliba és a hálószobába?

Csillár a nappaliban

A nappali központi megvilágításának a kiválasztásakor főleg a vizuális szempontokra irányítsuk a figyelmet. Fontos, hogy olyan csillárt válasszunk , amelyet majd a nappaliban tartózkodva nem fogunk bosszankodva kerülgetni, mert nem tetszik. Akkor választottunk helyesen, ha bele tudjuk illeszteni a nappali környezetébe. Fontos, hogy minden összhangban legyen.
 
null
Új ház építésekor pontosan meghatározhatja, hol akarja elhelyezni a csillárt. Egy központi világítás tervezése esetében legjobb, ha azt a helység középpontjában helyezik el. Ez akkor lesz elégséges, ha a nappali valóban kicsi. Ellenkező esetben jobb, ha több fényforrást használnak. Nem elég azonban különféle lámpákkal kiegészíteni a fő fényforrást. Sokan használják a nappalit étkezőnek is. A nappalinak ez a része megérdemel egy önálló csillárt, amelyet leggyakrabban az ebédlőasztal fölé helyeznek el. Ebben az esetben gyengébb teljesítményü izzót is lehet használni, hogy étkezésnél ne legyen túl erős a fény.
 
null
Annak a csillárnak tehát, amely fő illetve központi fényforrásként szolgál, meg kell felelnie minden olyan tevékenységnek, amit a nappaliban végeznek. El kell gondolkodni, hogy mi mindent akarnak itt megvilágítani. Például vasalni akarnak televíziónézés közben. Ilyenkor elég erős fényforrást kell találni, mert a rosszul megválasztott világítás ronthatja a szemüket. Ami az égőket illeti, leggyakrabban a meleg, fehér fény az ajánlatos, amely egyéb praktikus funkciók mellett kellemes atmoszférát is nyújt. A nappaliban akkor engedhető meg a csillár, ha elég magasan van a helység mennyezete. Ha azonban a fordítottja az igaz, akkor a spot lámpák, mennyezeti lámpák vagy a beépíthető lámpák  jöhetnek számításba, amelyek szintén nagyon ízlésesek lehetnek. Ha jobban kedvelik a meghittebb, gyengébb fényt, akkor szabályozható csillárt válasszanak, hogy a fény erősségét saját szükségletük szerint irányíthassák. 
 
null 

Hálószobai csillárok

Ami a hálószoba megvilágítását illeti, itt is hasonló tanácsokat lehet adni az izzók kiválasztása esetében. Ide is legmegfelelőbb a meleg, fehér fény, amely nem világít túl erősen, de egyúttal megfelelő fényt nyújt a helységben. A hálószobában mint központi fényforrás, elég egy csillár vagy pedig egy mennyezeti lámpa, amit a szoba közepén kell elhelyezni, hogy egyenletesen világítsa meg azt. Több világítótest elhelyezése esetében ügyelni kell arra, hogy a hálószoba egyik része ne legyen túlzottan megvilágítva a többi hely rovására. Itt bizonyára öltözködni is fognak, amihez megfelelő fényre van szükség. Az árnyék vagy a félhomály nagyon kellemetlen lenne. Az izzóknak tehát elég erősnek, de nem vakítóan fényesnek kell lennie. Ami a fényforrás kiválasztását illeti, itt is fontos az egész szoba kinézete.
 
null 
 Akár a hálószoba, akár pedig a nappali csillárjairól van szó, mindegyiket a szoba berendezéséhez alkalmazkodva kell kiválasztani. Klasszikus, tiffany vagy vintage. A fényüzőbben berendezett hálószobába akár kristálycsillár is kerülhet. Az a fontos, hogy egymással összhangban legyenek, s így Önök is kellemesen és jól érezzék magukat a szobákban.
  
null 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan válasszunk konyhai csillárt? Konyhai megvilágítás

Copyright © 1994 - 2024 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i