0
Kedvenc tételek
0

Önnek nincsenek kedvenc termékei.

Bejelentkezés
Regisztráció
Levy banner
Pravý banner

Hívjon minket,várjuk hívását

+36-1-999-6751 (Hé - Pé 7-15:30)
MENÜ
0 0 Ft
10 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!
Kategóriák

Hogyan válasszunk konyhai csillárt?

Válaszolt:
Tamás

Válasz:

A konyhai csillárok választéka ma igen széles. Választhat például a természetbarát rotáng vagy a modern stílusú fém és üveg kombinációjából készült csillárok között.

Szép és praktikus lámpát keres a konyhába? A piacon ma széles a választék, igazán van miből választani. Első sorban a konyhában a munkafelületet kell jól megvilágítania és  ezután kezdheti a megfelelő csillárt vagy függesztéket keresni. 

Ideális az állítható magasságú konyhai függeszték

Ha kis méretű, alacsony mennyezetű a konyhája, a mennyezeti lámpákat ajánljuk, amelyek a plafonra szerelve a nagyobb konyha érzetét keltik. A mai konyhák többsége már tágasabb méretű és magasabb mennyezetű, igy ezekbe a konyhai csillárok és függesztékek is használhatóak. Ezek gyakran vannak kombinálva beépített lámpákkal, mennyezeti vagy fali lámpákkal. Természetesen a kiválasztásban jelentős szerepet játszik a konyha alakja és nagysága, mivel fontos, hogy a konyhában sehol se legyen este sötét.
 

Ha már a konyhai csillárokról volt szó, azokat leggyakrabban az étkezőasztal fölé szokták elhelyezni. Olyat ajánlunk kiválasztani, amelynek a magassága állítható vagy rövidíthető (a lánc rövidithető). Az állítható magasságú függeszték esetében a magassága szükség szerint állítható a le/fel húzással. Általánosan a függeszték magasságát úgy kell beállítani, hogy az az asztalnál ülő személy szemmagasságában legyen, kb. 60 cm-rel az asztal felett. Ügyelni kell azonban arra, hogy az izzó ne legyen hosszabb mint a lámpabúra, különben a lámpa az asztalnál ülő személyek szemébe világítana.
 
 

Csillár az étkező asztal és bárpult felett

Ami a konyhai csillárt illeti, fontos hogy a fény megvilágítsa az egész belteret és duplán érvényes abban az esetben, ha a konyha egyben nappaliként is szolgál. Ha konyhája vidéki stílusban van berendezve (többnyire sötét fa bútor), természetes fa anyagból  vagy ólomüvegből készült lámpákat ajánlunk. Trendi konyhába választhat modern csillárt, amelyek többnyire üvegből és fémből vannak gyártva. Ugyanakkor érdekesek lehetnek a kristálycsillárok vagy a rusztikus csillárok.    
 
Konyhai csillár nem csak az étkező asztal, hanem a bár pult fölé is ajánlatos. A bár pult általában hosszab méretű, ezért legalkalmasabbak a csillárok karon, ami azt jelenti, hogy több izzó van elhelyezve egymás mellett
 
És még egy tanács a végére: Ha nem igazán tudja mi mihez illik, főleg ha a konyháját összhangba szeretne hozni a nappalival, ajánljuk a lámpákat egy kollekcióban megvásárolni.  
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan világítsuk meg a gyerekszobát? Gyerekszoba megvilágítása

Hírlevél regisztráció

Akciók, kedvezmények és újdonságok az elsők között az Ön e-mailjére

Leiratkozás

Copyright © 1994 - 2020 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i