Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Milyen lámpát válasszunk a nappaliba és a hálószobába?

Nappali és hálószoba
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Központi világítás csillár formájában talán mindenkinek megtalálható nappalijában illetve hálószobájában. Csak fő megvilágítás azonban nem lesz elegendő.

Legtöbbjük otthonában a fő megvilágítás csillár, spotlámpák vagy különféle mennyezeti lámpák formájában van jelen. Valami azonban mégis hiányzik? Igen, ez nem is csoda. Nem lehet tökéletes érzetük, ha a hálószobában vagy a nappaliban csak egy fényforrást használnak. Ezekbe a helységekbe nemcsak csillárral kell számolni, hanem kiegészítő világítótestekkel is. Ezt a funkciót leggyakrabban a különféle lámpák tölthetik be.
 
null 

A nappaliból nem hiányozhatnak a lámpák

Ha nagy méretü és tágas a nappalijuk, egészen biztos, hogy kihasználják a lámpát. Mi több, egyenesen szükséguk lesz rá. Ha este fel-alá járnak a lakásban, vagy pedig vendégeik vannak, minden bizonnyal a központi fényforrást fogják használni. De mi van, ha leülnek a televízió elé vagy pedig elhelyezkednek a heverőn egy kellemes könyvvel a kezükben? Ebben az esetben nem a csillár lesz a legmegfelelőbb megvilágítás. Természetesen lehet csillárral is világítani, de nem fogják magunkat jól érezni. A kellemes közérzetük bebiztosításához szükséges, hogy a fő megvilágítást különféle lámpákkal egészítsék ki. Az egyik lehetőség a falilámpák beiktatása, amelyeket - amint az a megnevezésükből is adódik - a falon helyeznek el. Némelyik falilámpán közvetlenül a vezetéken található a kapcsoló, de vannak olyanok is amelyekhez még vezeték kell, hogy az áramra tudjuk csatlakoztatni. Ha ez nincs előre megoldva, ügyes villanyszerelőt kell hívniuk, aki ezt megcsinálja. 
 
null 
 
Azonban nem ez az egyedüli megoldás a fő megvilágítás kiegészítésére. További lehetőség az állólámpák használata. Az állólámpák nagyon jól mutathatnak például a heverő mellett vagy a helység más részeiben, esetleg a sarkokban elhelyezve. Nagyon előnyös, hogy a kínálatunkban szereplő állólámpák nagy része szabályozható. A szabályozható lámpák esetében a fény erősségét saját szükségletük szerint választhatják meg. Olvasáshoz erősebb fényt használhatnak, a televízió nézéséhez pedig kellemes atmoszférát teremthetnek a tompított fénnyel.
 
null 
 
Ha nappalijukat fel akarják élénkíteni, dekorációs lámpák beszerzésével két legyet üthetnek egy csapásra. Ezek amellett, hogy kiegészítő fényforrásul szolgálnak, még díszítenek is.

Lámpák nélküli hálószoba? Még véletlenül sem!

A hálószobában nem kevésbé fontos a kiegészítő világítás. Itt azonban másféle lámpák érvényesülnek. Azzal sem rontanak el semmit, ha állólámpát vagy falilámpát választanak. Az éjjeliszekrényre való lámpák azonban egy hálószobából sem hiányozhatnak. Ezek nélkül nem lehet elképzelni a hálószobát. Itt is szeretnek olvasgatni, vagy ujságot lapozni. Mivel többnyire este fekszenek le, a fő világítótest használata fölösleges és zavaró lehet. Olyan lámpát kell tehát kiválasztani, amelyik éppen csak annyi fényt ad, amennyi szükséges. A túl gyenge vagy a túl erős fény egyaránt árt a szemnek. Kínálatunkban különféle klasszikus lámpákat találnak, de más modern kivitelezésü LED lámpákat is, amelyekből néhánynak kivetítője is van. Ha tehát szeretik a modern dolgokat, ilyen lámpát is tehetnek a hálószobába. 
 
null
 
Ha eddig otthonukban csak egy fényforrásra korlátozták magukat, itt az ideje, hogy váltsanak.
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan válasszunk konyhai csillárt? Konyhai megvilágítás

Copyright © 1994 - 2023 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i