Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan világítsuk meg a pincét?

Garázs és pince
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

A pince többnyire olyan helység, amelyet nem éri a természetes napfény. Ezért nézzük meg, hogyan adjunk neki elegendő fényt legalább a lámpatestekkel.

Ha aktívan használja a pincét, tudja, mennyire fontos, hogy ebben a helyégben is legyen megfelelő világítás. Nagyon kevés pincébe jut el a napfény, ezért minden esetben egy megfelelő - lámpát kell választanunk. Ez azonban nem lehet olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnik. 
 
 
 
Különböző típusú pincék
 Az első lépés annak meghatározása, hogy melyik vagy milyen pincét szeretne megvilágítani. Ha a pincéje inkább egy tárolóhelyiség, ahol autója téli gumijai és régi bútorai vannak lerakva, elegendő egy fő mennyezeti lámpa amely gond nélkül megvilágítja a pincét.Fontos felismerni, hogy ez egy pince, nem pedig kiállítás vagy bemutatóterem, ezért jobban foglalkozunk a világítás minőségével, mint a világítás tervezésével.Mivel a pincék általában alacsony mennyezettel és kisebb terekkel rendelkeznek, a legjobb választás a mennyezetre szerelhető lámpatest, amely nem zavarja és sok fényt ad Önnek.
 
A boros pincékbe legmegfelelőbb a mennyezeti és a fali lámpák kombinációja, amelyek tökéletesen megvilágítják a teljes pincét.Ha valami esztétikusabbat szeretne, a fali lámpák tökéletesen helyettesíthetőek a fénycsöves lámpákkal. Mivel egy borospincében, többet töltünk kóstolásra például, fontos, hogy jól érezzük magunkat ezen a helyen.Ehhez a jó érzéshez inkább 5000K-ig terjedő színhőmérsékletű lámpákat ajánlunk.
 
A pincék gyakori problémája a magas páratartalom. Természetesen bizonyos esetekben ez nagyon nehéz eset, de a másikban valóban kemény küzdelem. És jól fel kell készülnie erre a harcra a megfelelő lámpával. Ezért a legjobb megoldás az, hogy olyan lámpát keressünk amely elegendő IP-védettséggel rendelkezik. 
Például az ipari lámpatestek, reflektorok, kültéri világítás vagy a spotlámpák magas nedvességvédelmet tudnak nyújtani, amely nem csak a fő fényforrásként világítja meg a pincét, hanem másodlagos forrásként is használható.
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan válasszunk konyhai csillárt? Konyhai megvilágítás

Copyright © 1994 - 2024 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i