Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan válasszunk reflektort?

Kültér
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Nagyobb helységek, szobrok, bilboardok megvilágításához vagy egyéb kerti munkákhoz vagy műhelyekben legalkalmasabbak a reflektorok. Az utóbbi időben a hagyományos halogén reflektorokat felváltják a modernebb reflektorok LED diódákkal. Eláruljuk milyenek vannak jelenleg a piacon és milyenek az előnyei.

Legfontosabb a fényintenzitás és a reflektor alkalmazása

Mielőtt elkezdi átböngészni  a LED reflektorok kínálatát, ajánljuk hogy vegyen szemügyre néhány tényezőt, amely megkönnyíti a választást. Legfontosabb tudni, mire fogja használni a reflektort és ettől függ, hogy milyen teljesítményűnek kell lennie, vagyis milyen is legyen a fényereje. 

Manapság 10 - 100 W-os LED reflektorok  vannak többnyire kínálatban. Nefeledje azonban, hogy akár 50 - 80 % -kal kevesebb energiát fogyasztanak mint a halogén reflektorok, vagyis egy 100W-os LED reflektor megfelel egy 500 W-os halogén reflektornak. S mi több a drágább típusok élettartama akár 50 000 óra is lehet. Feszültségük többnyire 230 V, de vannak alacsony feszültségűek is 12-24 V. Ami a színhőmérsékletet illeti a fehér fényt ajálnljuk (több mint 5000 kelvin).
 

LED reflektorok fajtája

A lentiekben leírjuk a legelterjedtebb LED reflektorok típusait:  

1. LED halogén

Formájuk nagyon hasonló a hagyományos halogén reflektorokéhoz. Főleg fekete és szürke színben elérhetőek és többféle teljesítményben, pl. egy kerti dekoráció megvilágításához elegendő 10W.

2. Álványos

Álvánnyal vannak ellátva, amelyek segítségével könnyen földbe is lehet szúrni.

3. Slim 

Olyan típusú, amelynek kisebb a mélysége (kevesebb helyet foglalnak), és így könnyen felszerelhető pl. épület homlokzatra, csatorna alá ... 

4. Hordozható

Ideális olyan tevékenységekhez, amelyeknél szükséges változtatni a helyet - pl. építkezésnél, autójavítás stb.  
 
 

Praktikusak az érzékelővel ellátott reflektorok

Vannak reflektorok, amelyek érzékelővel vannak ellátva, ami azt jelenti, hogy pl. mozgás érzékelésekor automatikusan bekapcsolnak és egy bizonyos idő után, amelyet be lehet állítani, ismét kikapcsolnak.
Legmodernebbek egyike a szoláirs LED reflektor, amely működtetéséhez nem szükséges áram. Ideális olyan helységekbe, ahova nincs bevezetve az áram.  
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások

Copyright © 1994 - 2022 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i