Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Milyen világítást válasszunk az előszobába vagy a folyosóra?

Egyéb belső terek
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Szűkebb helyiségeket nehéz úgy megvilágítani, hogy az ízléses és funkcionális legyen: növeld a teret fénnyel, vigyázva, hogy egy sarok se maradjon árnyékos!

Milyen világítást válasszunk az előszobába vagy a folyosóra?

Az előszoba és a folyosó világítása rendkívül fontos, annak ellenére, hogy ezek olyan helyiségek, ahol viszonylag rövid ideig tartózkodunk. Itt megfelelő világítást kell terveznünk, a saját biztonságunk és a jó tájékozódás érdekében. Általában itt helyezkednek el a gardróbszekrények, amelyekben nagy mennyiségű holmit tárolunk, jó megvilágítás mellett pedig könnyebben megtalálható minden. Hogyan válasszunk tehát jó világítást a folyosóra és az előszobába?

A mennyezeti lámpák az alap 

A világítás legfontosabb pontja a mennyezeti lámpa, ez világít a legerősebb fénnyel, amivel akár este vagy éjszaka is szabadon mozoghatsz a házban. Rendkívül fontos az elhelyezkedése, a mennyezet közepén kell lennie, hogy fénye minden zugba eljusson. A fő világítás kiegészíthető további lágy fénnyel, de a helyiség mennyezeti világítását bölcsen kell megtervezni, figyelembe véve a szoba bútorzatát és funkcionalitását.

Csillár mint gyönyörű dekoráció az előszobában

Ha az előszoba a ház reprezentatív része akar lenni, érdemes egy csillárt felakasztani, amely ugyanannyi fényt ad, mint a mennyezeti lámpa, de emellett dekoratív funkciót is ellát. A csillár általában több centiméterrel a föld felett lóg, és például kristályokból készül. Az előszoba világításának nem kell unalmasnak lennie, amellett, hogy betölti fő funkcióját, szobadísz is lehet.

Milyen világítás legyen a folyosón?

A folyosón érdemes olyan orientációs világítást választani, amely lehetővé teszi a szabad mozgást egy hosszú helyiségben. Általában a fali lámpák elegendőek a folyosón, számuk a hosszától függ. A gyártók rengeteg különböző színű és formájú lámpát, fali lámpát és csillárt kínálnak, amelyeknek köszönhetően minden stílushoz kiválaszthatja a megfelelő világítást.

Milyen világítás szükséges egy szűkebb térben?

A szűk helyiségekben rendkívül népszerűvé a LED-es világítás, amely lehet meleg vagy hideg színű, és remekül kiegészítheti a felső, fő világítótest fényét. A LED szalagok rendkívül elegánsan néznek ki, és az ötlettől függően többféle formát ölthetnek.


Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan válasszunk konyhai csillárt? Konyhai megvilágítás

Copyright © 1994 - 2024 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i