Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Mit kell tudni beltéri lámpa vásálásakor?

Egyéb belső terek
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Mielőtt megvásárolná a lámpatestet, tisztában kell lennie a szoba méretével, és gondolnia kell arra is, hogyan illeszkedik a beltérhez.

A világítás csodákat tehet a belső térben.Ugyanaz a tér lehet több hangulatú is, attól függően, hogy milyen lámpákat választottunk. Ezért figyelmeztetjük - ne hagyja magát elcsábítani csak a lámpa kinézetével. Annak érdekében, hogy elégedett legyen az otthonával vagy lakásával, néhány alapvető pontot figyelembe kell venni a választáskor.

1. A helység nagysága

Amennyiben egy nagyobb szobát szeretne megvilágítani több típusú lámpára is szüksége lehet mennyezeti lámpára, állólámpára, spotlámpára vagy fali lámpára. Ügyeljen a szoba magasságára, magas mennyezet esetén minden esetben egy csillárt ajánlanánk , alacsonyabb mennyezethez - fali és mennyezeti lámpát ajánlunk amely kicsit nagyítja a szobát.
 

2. A szoba célja

Nyilvánvaló, hogy más lámpát választunk a folyosóba, a gyerekszobába és a konyhába is. Hasonlóképpen, a világítás típusa egy helységen belül is változik, például ami a konyha megvilágítást illeti - az étkezőasztal megvilágítására, a legmegfelelőbb egy csillár, míg a konyhapult megvilágítására egy pultmegvilágítót vásárolunk. Kiválasztáskor arra is figyeljen, hogy szabályozható e a lámpa, értékelni fogja a hálóban, a nappaliban felhelyezett csillároknál vagy az asztali lámpáknál. 
 
 

3. Összehangolás a beltérrel

A belső terek berendezése során a lámpákat az utolsó dolgok közt vásároljuk meg, így figyelembe tudjuk venni a bútorok színéta falat a padlót és a szőnyeg kivitelét is,Jó, ha a világítás illeszkedik a szoba általános megjelenésébe, így például a régi stílusú szobákban a rusztikus lámpatestek mutatnak jól, a modern belterekbe a design lámpák mutatnak jól, ezek közül van aelyik távírányítású és a fények színe is állítható. A modern technológia kedvelőinek egész biztos jól jönnek az intelligens világítótestek. A szoba elrendezése miatt fontos hová helyezzük a lámpákat, milyen a szoba elhelyezkedése.
 

4. Műszaki paraméterek

Mint sok más dolgot, a lámpatest műszaki paramétereit sem kell figyelmen kívül hagyni.Különösen a fürdőszobai lámpákat illetően mérlegelje, hogy az adott világítás IP-védelme mekkora,azaz fontos idegen test elleni és a folyadék elleni való védettség.Szükséges továbbá, hogy a lámpatest ne legyen túl nagy fogyasztású, így ajánljuk az energiatakarékos fényforrásokat, például LED izzókat.
 
 
5. Energiatakarékos működtetés
 
A világításnál is minden bizonnyal érdekli önt az energiafogyasztás, a világítótest élettartama, garanciális időszak, beszerzési ár és további tényezők, melyek nagyban befolyásolják a végső "lámpa előnyeit". A beltér LED megvilágításával, biztos nem fog hibát elkövetni. Jelenleg a LED világítótestek a legtakarékosabbak, a világítástechnika piacán találhatók közül. Ugyanúgy a LED fényforrásokkal is mint pl. LED izzókkal vagy LED fénycsövekkel a hagyományos fényforrásokkal szemben szintén sokat megtakaríthat. És ha valamelyik helységet valóban effektíven szeretné megvilágítani, használjon LED szalagokat

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan válasszunk konyhai csillárt? Konyhai megvilágítás

Copyright © 1994 - 2022 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i