Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan válasszunk világítást irodába vagy dolgozószobába?

Egyéb belső terek
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Mindenképp előny, ha munkánkat jól látjuk, ezért nagyon fontos az iroda és dolgozószoba megvilágítása, válogasson körültekintően. .Amennyiben számítógéppel dolgozik, a fény visszatüktöződése zavaró lehet.

A legtöbb ember meglehetősen sok időt tölt a munkahelyén.Mindenképp nagyon fontos a megfelelően kiválasztott irodai vagy dolgozószobai világítás, amely meghatározza a komfortot, vagy épp ellenkezőleg fokozhatja a kényelmetlen körülményeket. És milyen megvilágítást válasszunk,melyik a legjobb?A központi fény minden esetben az asztali lámpa.

Legalkalmasabb a fénycsöves lámpák

Az irodai világítás kiválasztásánál nagyon fontos a helyes színhőmérséklet. A legmegfelelőbb a fehér, nappali fehér vagy semleges fehér fény. A meleg fehér fény nem alkalmas, ez mindenképp nyugtataó és altató hatású, míg a hideg fehér fárasztja a szemeket. Az alap az a központi fény, amelyre a legmegfelelőbbek a fénycsövek vannak.A fénycsöves lámpa előnye a magas élettartam, a porzárt, az alacsony energiafogyasztás és a színek kiválasztása. Itt olvashat többet a fényforrás színeiről.
A modern fénycsövek már tartalmazzák az elektronikus vagy mágneses előtéteket, hogy gyors indítást biztosítsanak a kellemetlen villogás nélkül. Az irodákban, ahol számítógépekkel dolgoznak, az alumínium rácsos fénycsövek alkalmasak.Ezek a lámpatestek egyenetlenül világítanak, és a monitorokban fényvisszaverődés történik.

A lámpa nem vakíthat el

A teljes iroda megvilágítása mellett, különösen este dolgozva, egy asztali lámpát is be kell szereznünk. Amennyiben a fal mellett van az asztal elhelyezve fénycsőves vagy függesztékes fénycsövet is hasznáhatunk.Viszont sokkal gyakoribb az asztali lámpa használata. Hogyan is kellene a megfelelő irodai lámpának kinéznie?Annak érdekében ,hogy ne vakítson nem lehet átlátszó a búra és az izzó ne lógjon ki belőle. A vakítást egy megfelelő magasságú lámpával is biztosíthatjuk. Ez azt jelenti, hogy a lámpa széle a szemmagasság felett legyen. Általában 40-50 centiméter magas legyenkell, és 60-70 fokos szögben kell lennie.
A munkaasztalon számos dolgot végzünk (írás, olvasás, számítástechnika stb.) Így néha meg kell változtatni a fény intenzitását.Tehát válasszon egy olyan irodai lámpát, amely irányítható, leggyakrabban a lámpák rugalmas csuklós karral rendelkeznek. Az is előnyös, ha a lámpa szabályozható. Amennyiben írni fog, a lámpát helyezze úgy jobbkezesnek a bal felén kellen a lámpának lennie, balkezesnek a jobb felén.

Még egy jó tanács, amnnyiben az asztalnál dolgozunk még egy lámpa legyen felkapcsolva. A fény és sötét miatt a szemeink könnyeb elfáradnak.
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan válasszunk konyhai csillárt? Konyhai megvilágítás

Copyright © 1993 - 2024 Donoci®, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i