Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan válasszunk világítást a garázsba?

Garázs és pince
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

A garázs megvilágítására fali lámpákat ajánlunk. Ne felejtse el a garázs előtti területet sem, ahol leginkább a szenzoros kültéri lámpák érvényesülnek.

Természetes, hogy a világítás vásárlásakor az elsők közé a konyhai, fürdőszobai vagy nappaliba szükséges lámpák tartoznak, de ez nem jelenti azt, hogy a garázs megvilágítása kevésbé fontos. Hiszen senki sem akarja az autóját a garázsban összetörni? A garázsba való biztonságos beálláshoz szükség van jó megvilágításhoz. 

Legalkalmasabbak a fénycsöves megvilágítók

A modern automatikus garázs ajtók általában a mennyezet alá húzódnak fel, így a garázs ideális megvilágítására a fali lámpák a legalkalmasabbak. Ezeket ajánljuk a hagyományosan csukható garázsokba is. Ugyanis ha autó áll a garázsban, mennyezeti lámpa esetében így mindenekelőtt az autó teteje van a legjobban megvilágítva és a az autó körüli tér sötét marad. Ezért a fali lámpák a legkedveltebbek. 
 
Ajánljuk, hogy a lámpa IP védettségének értéke legalább 44 legyen, ami azt jelenti, hogy a lámpa apró méretű szilárd tárgyak ellen védett  (amennyiben por elleni védettségre is szüksége van, akkor az első számjegy értékének 5 vagy 6 kell lennie) és fröccsenő víz ellen védett minden irányból. Mivel a garázsban gyakran dolgozunk is, előnyös ha a lámpának védőkosara is van. 
 

Tapasztalataink alapján a garázsba a legmegfelelőbb a fénycsöves lámpák használata. A helyiséget egyenletesen megvilágítják és energiatakarékosak. Ajánljuk olyan fénycsövek vásárlását, amelyek elektronikus előtéttel vannak ellátva, aminek köszönhetően egyből világítanak és Ön elkerülheti a kellemetlen villogást. Az elektronikus előtét esetében nem kell várnia a lámpa fokozatos kivilágosodására és a garázsba  azonnal behajthat.
A garázs méretétől eltekintve, nem ajánljuk csak egy lámpa vásárlását. Ez kétszeresen érvényes arra az esetre, amikor a nagyobb garázsban műhely is van. Ha már a műhely megvilágításáról beszélünk, ne feledkezzen meg a munkapad megvilágításáról sem. Ismét a fénycsöves lámpát ajánljuk. Ha apró pontos munkát végez, jó ha a világítást kiegészíti egy asztali lámpával.
 

Praktikus lámpák érzékelővel

A  garázs megvilágításánál nem csak a beltéri lámpák fontosak, hanem a kültéri lámpák is, amely megvilágítja a garázs előtti teret. Webáruházunkban számos kültéri lámpákát - mennyezeti vagy fali - kínálunk. 
 
Szintén jó választás lehet az érzékelős lámpa. Szenzorral van ellátva és amint mozgást érzékel, automatikusan bekapcsol és egy bizonyos idő után ki is kapcsol. A lámpa tehát csak akkor világít, ha szüksége van rá. Érzékelős lámpa a garázs belső terének megvilágításához is ajánlatos. Nem kell aggodania, ha véletlenül elfelejtette volna lekapcsolni a lámpát.   
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan válasszunk konyhai csillárt? Konyhai megvilágítás

Copyright © 1994 - 2024 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i