Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan válasszunk lámpát folyosóra és előszobába

Egyéb belső terek
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Annak ellenére, hogy a folyosón csak áthaladunk, a biztosnág miatt fontos helyesen megvilágítani. Erre alkalmasak a különböző irányfények is.

Folyosók és előszobák  olyan helységek, amelyekben nem töltünk túl sok időt, de ez nem jelenti azt hogy sötétnek kell lenniük. Éppenhogy fordítva. A biztonság miatt fontos, hogy kellőképpen meg legyenek világítva. 

Ideálisak a mennyezeti lámpák

A folyosók mevilágítására legalkalmasabbak a mennyezeti lámpák. Ezek egyenesen a mennyezetre szerelhetőek és így a helységet a lehető legmagasabb pontól világígítják meg. Közkedveltek az opálüvegek. Kevésbé használatosak a csillárok, mivel a nagyobb hosszúságuk  miatt a helységben kissé zavaróak lehetnek. 
 
 
 
További tipusok amelyek helyettesíthetik a mennyezeti lámpákat illetve csillárokat, a spotlámpák, különböző fajtában és alakban, azaz hagyományos spotlámpák vagy mennyezetre szerelhteő spotlámpák. A spotlámpák tulajdonképpen irányfények, amelyeknél többnyire a fényirány állítható. Képek vagy fényképek megvilágítására legmegfelelőbbek a képmegvilágító lámpák. Ajánlatosak továbbá a beépíthető spotlámpák, melyek a mennyezetbe szerelhetőek vagy pedig gipszkartonba. Előnyük hogy egyenletesek a mennyezettel, sőt némelyikük fényét több irányba is lehet állítani. 
 
A spotlámpákat leginkább tükör közelében fogja nagyra értékelni, ahol ugyanis még mielőtt az utcára lép, utoljára leellenőrizheti hogy pl. ruhájával minden rendben van -e. Tekintse meg tükörmegvilágítónk kínálatát, talál itt pl. hosszab fénycsövet vagy lámpát.

Hasznosak lehetnek az irányfények is 

Ha a folyosója kisebb méretű, egészen biztosan elegendőek lesznek a fali lámpák, amelyek lehetnek dísz lámpák vagy falra szerelhető fali lámpák. Fali lámpák jól jönnek akkor is ha nagyobb méretű a folyosója,s  ha már egy központi lámpa nem elegendő. 
 
A folyosókon nagyra értékelheti a különböző irányfényeket. Vannak olyanok amelyek automatikusan bekapcsolnak, ha a szenzor mozgást érzékel, vagy vannak olyanok is amelyek egész éjjel világítanak. Mind a két típus automatikusan kikapcsol. Nagy előnyük, hogy az irányfények kis fényerővel világítanak, így éjjel a fényük egyáltalán nem zavaró. Kínálatukban találhatóak minilámpák is. 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan válasszunk konyhai csillárt? Konyhai megvilágítás

Copyright © 1993 - 2024 Donoci®, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i