Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan válasszunk gyermek lámpát?

Gyerekszoba megvilágítása
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

A gyermek lámpa karjának rugalmasnak kell lennie, hogy a fényt tetszőleges irányba tudjuk irányítani.

Gyermek lámpa vásárlásakor figyelembe kell venni, hogy gyermeke a nap legnagyobb részét a szobában fogja tölteni, ezért fontos helyesen kiválasztani a megvilágítás típusát.  

     

A lámpa ne világítson túl erősen

A gyerekszoba közepébe ajánlatos központi lámpát vagy csillárt felhelyezni, de természetesen nem szabad megfeledkezni az ágy és az íróasztal körüli területről sem. Nem ajánlatos állólámpák vagy más hosszú vezetékes lámpák vásárlása, ugyanis ezekben gyermeke könnyen megbotolhat. Használjon fali lámpákat vagy gyermek lámpácskákat, melyeket az asztalon könnyedén tud mozgatni és így változtatni a világítás irányát és intenzitását. Jobbkezeseknek ajánlatos a lámpát bal oldalon elhelyezni és balkezeseknek pedig a jobb oldalon és egyben ügyelni arra is hogy a lámpa fénye nevilágítson szembe. Fontos továbbá, hogy a lámpának ne legyen átlátszó a búrája és ne lógjon ki belőle az izzó. Ajánlatos olyan gyermek lámpát használni, amelynek rugalmas a karja, így a fényt tetszőleges irányba lehet irányítani.
     
 
Webáruházunkban különböző alakú és színű gyermek lámpák vannak kínálatban. Választhat csak egy egyszerű lámpát képpel a lámpabúran vagy esetleg valamilyen állat formáju lámpácskát. Némely lámpácska motívumai megegyeznek a mennyezeti lámpa illetve gyermek csillár motívumaival is, így tehát az egész gyermekszoba gyönyörűen összhangban lesz.  
A gyermek lámpával együtt egészen biztos, hogy izzót is fog vásárolni. Legalkalmasabbak a LED izzók, ugyanis ezek energiatakarékosak és több féle színben is világítanak. Válasszon olyan izzót, amelynek elégséges a fényereje, íráshoz ajánlatos 500 lx  fényerősség. És még két tanács a végére: a lámpa szilárd és egyenletes alapon álljon, hogy le ne  essen. Szintén jó, ha a lámpával együtt valamilyen további fény is világít még, így nem annyira erőteljes a fényátmenet, amely a szem fáradásához vezethet. 
     
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Biztonsági zónák a fürdőszobában Fürdőszbai lámpák
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan válasszunk konyhai csillárt? Konyhai megvilágítás

Copyright © 1994 - 2023 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i