Összehasonlítani
Bejelentkezés
Regisztráció
Levy banner
Pravý banner

Hívjon minket,várjuk hívását

+36-1-999-6751 (Hé - Pé 7-15:30)
MENÜ
0 0 Ft
10 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!
Kategóriák

Solár világítótestek

Kültéri házmegvilágítás

Tamás

Ha szeretné a kertjét vagy udvarát effektíven, gazdaságosan üzemeltetve megvilágítani, akkor válsszon egy Önnek megfelelő solár világítótestet.

A solár világítások előnyei

A solár világítások legmeghatározóbb előnyük, hogy nem szükséges kiépíteni részükre a hállózati vezetékeket. Elsősorban a kertek tulajdonosai élvezhetik ennek az előnyét és kivilágíthatják kertjeiket. A szülők, vagy a háziállat tulajdonosok szintén értékelhetik a biztonságos 12 V feszültségről üzemelő világításokat. A solár megvilágítás fénye nem vakító, ezért kellemes a fény látványa, intenzitása. Természetesen fontos tényező a hosszú élettartamuk, egyszerű beüzemelésük, telepítésük és nem utolsó sorban a karbantartásuk. Mindezek mellett megújuló energiát használnak a működésükhez, ami ingyenes és óvja a természetet.
 
 

Szerkeztük és működési elvük

Egy összetett elektromos berendezésről van szó, amelynek a legfontosabb része a napelem. Továbbiakban természetesen az újratölthető akkumulátorok, alkonykapcsolók, LED diódák, mozgásérzékelők és maga a lámpa konstrukciója, szerkezete. 
Minden egyes világítótest saját napelemmel rendelkezik, amely a nap folyamán összegyűjti az energiát a napfényből, melyet elektromos energiává alakít át és a nagy kapacitású akkumlátorokba tárolja. Ahogy besőtétedik, a világítótest automatikusan bekapcsol és világítani kezd.
 
 

Solár és LED technológia

Minden technológia óriási léptekkel halad előre, ez nincs másképp a solár világításoknál sem. 
 
 A régebbi technológiával készült világítótestek a sötétedésre ki - vagy bekapcsolással reagálltak. A fejlettebb solár világítások már mozgásérzékelőt is tartalmaznak (amely előnyős egy bejárati ájtónál elhelyezve) és jelenleg a legmodernebb , legeffektívebb a LED megvilágítás technika mozgásérzékelővel (energiatakarékos funkció) - a látószőg meghaladhatja a 140°.  A látoszőg elhagyását követően a világítótest automatikusan kikapcsol. Az alkonykapcsoló beépített szenzorral sötétedéskor automatikusan bekapcsolja a lámpát, majd pirkadatkor kikapcsolja. Természetesen ne feldekezzünk meg magáról a napelemről sem, amely szintén sok előnnyel jár.
 
 

Megfelelő elhelyezésük és üzemidő

 Előnyös mindig olyan helyet választanunk, ahová a napsugarak a lehető leghosszabb ideig sugároznak a nap folyamán (érvényes a külön elhelyezett napelemre is). A mai darabok lényegesen nagyobb kapacitású akkumlátorokkal vannak ellátva, ezért a felhőssebb napokon is kellő mennyiségű energiát biztosítanak. A napelemek így kevesebb napfényből is képesek feltölteni az akkumlátorokat. Az átlagos üzemóra megközelítőleg 6-8 óra folyamatos világítást jelent. Természetesen ez nagyban függ az időjárástól, az alakalmazott LED fényforrástól és az akkumlátortól
 
 

Használat a gyakorlatban

A solár világítás nem biztosít akkora teljesítményt (fényerőt) mint a hálózati feszültséggel üzemelő világítások. Ebből adódóan inkább kiegészítő vagy dekorációs szerepet töltenek be, illetve irányfényként alkalmazhatjuk őket. Tökéletes megoldást jelentenek a lépcsők, bejáratok, járdák, házszámok vagy medencék megvilágítására.
A különböző dizájnú, kialakítású lámpák nagyon jól alaklmazhatóak dekorációként is, melyekkel izgalamsabbá és színesebbé varázsolhatjuk kertünket, udvarunkat.
Sokféle vonzó, ötletes és eredeti darabot helyezhetünk el a környezetünkben, kertünkben, ahol mindenkinek izgalmas látványban lesz része. Elérhetőek a különböző figurák, állatkák és virágok, színesek, vagy színváltoztatós effektusal rendelkezők is.
Az igényesebb vásárlóink részére ajánlatunkban megtalálhatóak a speciális fali snezoros LED reflektorok, ideális  a kertekben vagy  külső falakra szerelve, solár oszlopos érzékelős LED reflektorok, melyek alkalmasak a bejárati utak, teraszok illetve kertek világításához.
Léteznek speciális vízalatti reflektorok, amelyeket a medencébe, vízesésbe vagy a kerti tóba helyezhetünk el. 
 
 

Üzembehelyezés

A 12 V feszültséggel üzemelő világítótestekhez egy alcsonyfeszültségű transzformátorra van szükség (átalakító AC/DC 230 V/ 12 V), amelyet rögtön a világítótestel együtt, vagy utólagosan is megvásárolhat. Ezen kívül beüzemlhetjük őket 12 V feszültségű elemekről, ahol nincs szükségünk semilyen átalakítóra és tölthetjük őket a napelem segítségével. 
 
A napsugárzás kimeríthetetlen energiaforrás és a begyűjtése nem kerül semmibe. Éljünk ezzel a lehetőséggel! Környezetbarát, biztonságos és a legfontosabb ingeyenes. Ha nem túl intenzív fényű megvilágításra vágyik, amely egy kellemes atmoszférát, hangulatot hoz kertünkbe, udvarunkba, akkor a solár technológia a megoldás, mely az Ön rendelkezésére áll.
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Kérdezzen bármit

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

+36-1-999-6751(Hé-Pé, 7-15:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Hírlevél regisztráció

Akciók, kedvezmények és újdonságok az elsők között az Ön e-mailjére

Leiratkozás

Copyright © 1994 - 2021 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i