0
Kedvenc tételek
0

Önnek nincsenek kedvenc termékei.

Bejelentkezés
Regisztráció
Levy banner
Pravý banner

Hívjon minket,várjuk hívását

+36-1-999-6751 (Hé - Pé 7-15.30)
MENÜ
0 0 Ft
10 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!
Kategóriák

Solár világítótestek

Tamás

Ha szeretné a kertjét vagy udvarát effektíven, gazdaságosan üzemeltetve megvilágítani, akkor válsszon egy Önnek megfelelő solár világítótestet.

A solár világítások előnyei

A solár világítások legmeghatározóbb előnyük, hogy nem szükséges kiépíteni részükre a hállózati vezetékeket. Elsősorban a kertek tulajdonosai élvezhetik ennek az előnyét és kivilágíthatják kertjeiket. A szülők, vagy a háziállat tulajdonosok szintén értékelhetik a biztonságos 12 V feszültségről üzemelő világításokat. A solár megvilágítás fénye nem vakító, ezért kellemes a fény látványa, intenzitása. Természetesen fontos tényező a hosszú élettartamuk, egyszerű beüzemelésük, telepítésük és nem utolsó sorban a karbantartásuk. Mindezek mellett megújuló energiát használnak a működésükhez, ami ingyenes és óvja a természetet.
 
 

Szerkeztük és működési elvük

Egy összetett elektromos berendezésről van szó, amelynek a legfontosabb része a napelem. Továbbiakban természetesen az újratölthető akkumulátorok, alkonykapcsolók, LED diódák, mozgásérzékelők és maga a lámpa konstrukciója, szerkezete. 
Minden egyes világítótest saját napelemmel rendelkezik, amely a nap folyamán összegyűjti az energiát a napfényből, melyet elektromos energiává alakít át és a nagy kapacitású akkumlátorokba tárolja. Ahogy besőtétedik, a világítótest automatikusan bekapcsol és világítani kezd.
 
 

Solár és LED technológia

Minden technológia óriási léptekkel halad előre, ez nincs másképp a solár világításoknál sem. 
 
 A régebbi technológiával készült világítótestek a sötétedésre ki - vagy bekapcsolással reagálltak. A fejlettebb solár világítások már mozgásérzékelőt is tartalmaznak (amely előnyős egy bejárati ájtónál elhelyezve) és jelenleg a legmodernebb , legeffektívebb a LED megvilágítás technika mozgásérzékelővel (energiatakarékos funkció) - a látószőg meghaladhatja a 140°.  A látoszőg elhagyását követően a világítótest automatikusan kikapcsol. Az alkonykapcsoló beépített szenzorral sötétedéskor automatikusan bekapcsolja a lámpát, majd pirkadatkor kikapcsolja. Természetesen ne feldekezzünk meg magáról a napelemről sem, amely szintén sok előnnyel jár.
 
 

Megfelelő elhelyezésük és üzemidő

 Előnyös mindig olyan helyet választanunk, ahová a napsugarak a lehető leghosszabb ideig sugároznak a nap folyamán (érvényes a külön elhelyezett napelemre is). A mai darabok lényegesen nagyobb kapacitású akkumlátorokkal vannak ellátva, ezért a felhőssebb napokon is kellő mennyiségű energiát biztosítanak. A napelemek így kevesebb napfényből is képesek feltölteni az akkumlátorokat. Az átlagos üzemóra megközelítőleg 6-8 óra folyamatos világítást jelent. Természetesen ez nagyban függ az időjárástól, az alakalmazott LED fényforrástól és az akkumlátortól
 
 

Használat a gyakorlatban

A solár világítás nem biztosít akkora teljesítményt (fényerőt) mint a hálózati feszültséggel üzemelő világítások. Ebből adódóan inkább kiegészítő vagy dekorációs szerepet töltenek be, illetve irányfényként alkalmazhatjuk őket. Tökéletes megoldást jelentenek a lépcsők, bejáratok, járdák, házszámok vagy medencék megvilágítására.
A különböző dizájnú, kialakítású lámpák nagyon jól alaklmazhatóak dekorációként is, melyekkel izgalamsabbá és színesebbé varázsolhatjuk kertünket, udvarunkat.
Sokféle vonzó, ötletes és eredeti darabot helyezhetünk el a környezetünkben, kertünkben, ahol mindenkinek izgalmas látványban lesz része. Elérhetőek a különböző figurák, állatkák és virágok, színesek, vagy színváltoztatós effektusal rendelkezők is.
Az igényesebb vásárlóink részére ajánlatunkban megtalálhatóak a speciális fali snezoros LED reflektorok, ideális  a kertekben vagy  külső falakra szerelve, solár oszlopos érzékelős LED reflektorok, melyek alkalmasak a bejárati utak, teraszok illetve kertek világításához.
Léteznek speciális vízalatti reflektorok, amelyeket a medencébe, vízesésbe vagy a kerti tóba helyezhetünk el. 
 
 

Üzembehelyezés

A 12 V feszültséggel üzemelő világítótestekhez egy alcsonyfeszültségű transzformátorra van szükség (átalakító AC/DC 230 V/ 12 V), amelyet rögtön a világítótestel együtt, vagy utólagosan is megvásárolhat. Ezen kívül beüzemlhetjük őket 12 V feszültségű elemekről, ahol nincs szükségünk semilyen átalakítóra és tölthetjük őket a napelem segítségével. 
 
A napsugárzás kimeríthetetlen energiaforrás és a begyűjtése nem kerül semmibe. Éljünk ezzel a lehetőséggel! Környezetbarát, biztonságos és a legfontosabb ingeyenes. Ha nem túl intenzív fényű megvilágításra vágyik, amely egy kellemes atmoszférát, hangulatot hoz kertünkbe, udvarunkba, akkor a solár technológia a megoldás, mely az Ön rendelkezésére áll.
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Hírlevél regisztráció

Akciók, kedvezmények és újdonságok az elsők között az Ön e-mailjére

Leiratkozás

Copyright © 1994 - 2019 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva.