Összehasonlítani
Bejelentkezés
Regisztráció
Levy banner
Pravý banner

Hívjon minket,várjuk hívását

+36-1-999-6751 (Hé - Pé 7-15:30)
MENÜ
0 0 Ft
10 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!
Kategóriák

Medence megvilágítása

Kültéri házmegvilágítás

Tamás

Manapság a kertek már nem a háziállatok részre szolgálnak. A mai kertek a szabadidő eltőltésre vannak kialakítva, minél kellemesebben és kényelmesen. A forró napokra nélülözhetetlen a medence és a hozzá tartozó megfelelő megvilágítás.

Elgondolkodott egy süllyesztett medence beszerzésén?  Akkor itt az ideje megtervezni a megfelelő megvilágítását. Vagy már elhelyezte a medencét az udvaron, de még nincs megvilágítva? Több különböző megoldás létezik, amelyek segítségével nem szükséges a medencét szétszedni, esetlegesen beásni a földbe. A medence megvilágítása még kellemesebbé teszi az ott töltött időt és még sötétedés után is bátran használhatjuk. Ezen felül még egy különleges világító egységet hozunk létre kertünkben, amely még a többi részt is kellőképpen megvilágíthatja.  
 

Víz alatti lámpák

Nagyon hatásosak a víz alatti medence lámpák, amelyek egyedi hatást varázsolnak a víz felszínére, emellett biztonságosabbá teszik. Használhatja a halogén megvilágításokat, LED lámpákat, vagy spotlámpákat. A halogén lámpáknak kedvező áruk és kellemes meleg sárga fényük van. Ezekben használatos izzók hosszú élettartamúak és cseréjükkor nem szükséges leengedni a vizet a medencéből. Elegendő kiemelni a vízszint fölé a lámpát és kicserélni az izzót. Az utóbbi időkben ezeket a lámpákat már LED lámpákra cserélik.
A LED lámpáknak gazdaságosabb az üzemeltetésük, hidegebb fényt biztosítanak. Kivételesen hosszú az élettartamuk és az izócserére érvényes a halogén lámpáknál leírt csere módjára. 
 A színes LED megvilágítás megörvendezteti gyermekeit, ideális az esti romantikához kettesben. Gazdaságosabbak mint a halogén lámpák. A színes LED izzók kompatibilisek a legtöbb lámpával. Kínálatunkban megtalálhatóak a dimmelhető izzók is. 
A víz alatti lámpákat magas IP védettséggel szükséges kiválasztani, ami azt jelenti, hogy minimum IP65 és magasabb védettségű legyen. Ezen felül mindenképp vízálló legyen, légmentesen zárt és ellenálló a klórnak!
 
 

A medence környezete

Közkedvelt kiegészítők a LED szalagok, amelyek segítségével kiemelhetjük a medence széleit, lépcsőket, korlátokat. Természetesen nem csak kihagsúlyozzák ezeket a részeket, hanem jobb tájékozodást is biztosítanak a medence környékén az esti órákban. A LED szalag felszerelése igen egyszerű feladat, még Ön is könnyedén elvégezheti. 
Próbálkozzon, variáljon! A medencék megvilágításánál előnyősebb több típusú megvilágítást használni, aplikálni, mint csupán csak egy fő megvilágítást kialakítani. A több megvilágítási lehetőség közül könnyedén kiválszthatjuk a hangulatunkhoz, helyzethez megfelelőt.
Fontos ügyelnünk a biztonságra és a kellő mértékű megvilágításra. Ha ezekre odafigyelünk, könnyebb lesz tájékozodnunk az esti órákban és a nedves környezet miatt kisebb lesz a megcsúszás, baleset esélye. 
A medencéhez vezető járdát megvilágíthatjuk különböző beépíthető spotlámpákkal (taposólámpákkal), stílusos kültéri lámpákkal, vagy LED szalagokkal. Mutatósak lehetnek még a solár lámpák.
A világítás mindenképp legyen biztonságos és megfelelő, elegendő. Ne legyen túlságosan vakító, de lássunk megfelelően, mint a medence, mint pedig a környezetében. 
 
 
 
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Kérdezzen bármit

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

+36-1-999-6751(Hé-Pé, 7-15:30)

Kérdezzen
 
                    

Hírlevél regisztráció

Akciók, kedvezmények és újdonságok az elsők között az Ön e-mailjére

Leiratkozás

Copyright © 1994 - 2021 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i