Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogy cseréljük ki az izzót?

Lehet, hogy érdekli Önt
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Ha izzócseréről beszélünk, sokan azt gondolják ez egy egyszerű feladat, de nem minden esetben. Vannak bizonyos helyzetek, amikor ez nem is olyan egyszerű.

Néhány információ az izzókról

A piacon nagyon sokféle világítótest van jelen. Hogy ezek jól működjenek és világítsanak, fontos kiválasztani a megfelelő izzót. Első dolog amire ügyelnünk kell, az az adott izzó foglalata, amely megfelel a lámpába. Egy új lámpa vásárlásánál, ezt az információt minden esetben megtalálja a leírásban. Egyes izzókat be kell csavarnunk a lámpa foglalatába, másokat csak be kell pattintani, beszúrni a foglalatba. Ami a csavarós menetet illeti, azok az E27 foglalat, amely a klasszikus nagyobbik fogalalt és az E14 amely a vékonyabbik (minyon) foglalat. A lámpákhoz minden esetben elérhetőnek kéne lennie a kezelési útmutatónak, amely leírja az izzócsere folyamatát.
 
 

Biztonság mindenek előtt

Ne feledkezzünk meg egy fontos részletről sem az izzócsere során, vagy a lámpa első beüzemelése előtt a biztonságról. Tehát ha izzócserébe fogunk, fontos ügyelnünk arra, hogy minden esetben elsőként áramtalanítsuk a világítótestet a biztosítékok lekapcsolásával. Előfordulhat, hogy az izzócsere során megérinthetjük a világítótest feszültség alatti résézét, amely áramütést okozhat. Ezt komolyan kell vennünk,  hiszen nem kis feszültségről van szó, amely adott esetben komoly sérüléseket okozhat. 
Ami az izzók típusát illeti, válszthatunk klasszikus, kompakt, vagy LED izzót. Ha például sekély búrával rendelkező lámpát választottunk, lehetőleg kerüljük a nagyobb hőt termelő izzókat. Ilyen esetben előfordulhat, hogy a magasabb hő hatására a búra elpattan, vagy netán kigyullad. 
  

Izzók típusai

A legolcsób és a legkevesebb üzemórával rendelkező izzók a klasszikusak. A további gazdaságosabb üzeműk és hosszabb élettartamúk az energiatakarékos izzók és a leggazdaságosabbak, hosszú élettartammal bírók pedig a LED izzók. Ön dönti el  melyiket választja. A LED izzók beszerzési ára magasabb a klasszikus izzókal szemben, de tekintettel az üzemeltetési költségekre, ez a beruházás gyorsan  megtérül. 
 
 
 

Lámpák LED modulal és a fénycsövek cseréje LED fénycsőre

Amennyiben olyan lámpát vásárolt, amely beépített fényforrással rendelkezik, biztosan felmerült a kérdés, hogy cserélehtő e a fényforrás? Tekintettel arra, hogy ezeket a lámpákat legalább 50.000 üzemórára tervezték, így a lámpának nagyon sok évig működnie kell és ezt követően már érdemes az egészet kicserélni. Ha mégis cserére szorulna a LED fényforrás ez lehetséges. Természetesen ezt nem tudjuk egyszerűen otthon elvégezni. Forduljunk szakemberhez, aki ezt gond nélkül megoldja.  

 
 
Hasonló a helyzet, ha a klasszikus fénycsövet LED fénycsőre szeretnénk lecserélni. A legtöbb esetben ez nem olyan egyszerű, mint a klasszikus izzócserénél. A csere természetesen lehetséges, de hasonló képpen mint a beépített LED fényforrások esetében, ne végezzük el otthon magunk. Itt már további átalakítások szükségesek a világítótesten. Ebből kifolyólag minden esetben szükséges szakemberhez fordulnunk, aki ezt a feladatot ügyesen elvégzi. Ha szeretne bebiztosítani egy LED fénycsöves lámpát otthonába, a legegyszerűb, ha rögtön egy új darabot választ, amely  már így van, erre a LED fénycsőre kialakítva. Az utólagos átalakítás költségét előnyösebb az új világítótest vásárlásához felhasználni. 
 
Akár egy új lámpát vásárol majd, vagy a régit alakítja át, alaposan fontolja meg melyik megoldás a legkedvezőbb az Ön részére tekintettel a fényforrásra, amelyet a lámpához vásárol. 
 
 
null                    null 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Kérdezzen bármit

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Egyéb kategória kérdések

Hogyan válassuk meg a fényforrás színét? Fényforrások
Milyen izzóra van szükség? Fényforrások
A világítótestek foglalatai Fényforrások
Fényáram és a fény intenzitása Fényforrások
Hogyan használjuk a színhőmérsékletet? Lehet, hogy érdekli Önt

Copyright © 1994 - 2022 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i