Összehasonlítani
Bejelentkezés
Regisztráció
Levy banner
Pravý banner

Hívjon minket,várjuk hívását

+36-1-999-6751 (Hé - Pé 7-15:30)
MENÜ
0 0 Ft
10 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!
Kategóriák

Erkély megvilágítása

Kültéri házmegvilágítás

Tamás

Az otthonában meleg van és fullasztó a levegő, legszívesebben kimenne a szabadba? Ha nincs lehetősege kimenni a kertbe, jó pihenési lehetőséget nyújthat az erkély. A kérdés, hogy is világítsuk meg helyesen?

Azoknak, akik kertes családi házban laknak, a legkedvezőbb lehetőség a pihenésre a szabadban pontosan a kert, udvar. Akik viszont lakásban élnek és nincs lehetőségük kimenni a szabadba, kertbe, egyetlen megoldást jelent az erkély, ahol sok időt tölthetnek. Nagyon sok méretű, elrendezésú lakást és hozzá tartozó erkélyt látunk, viszont fontos a helyes megvilágításuk.   
 

Kis méretű erkélyek

Ha Önnek pontosan egy kis méretű erkélye van és ráadásul nem is fedett, hanem nyitott és csupán csak egy ember fér el, a legeleőnyösebb megoldást egy kültéri fali lámpa beszerzése jelnthet. Ezek a lámpák úgy vannak kialakítva, hogy megfeleljenek a kültéri használtra és teljesítik a legfontosabb elvárásokat, természetesen a magas IP védelmet. Az ilyen erkélyeket ezen felül még megvilágíthatjuk különböző kültéri solár láncokkal, lámpákkal és nem csak karácsonykor, hanem most is. 
A korláton elhelyezett fényfüzérek nem csak Önnek, hanem a járókelőknek is izgalmas látványt nyújtanak majd. Mindenképp fontos ebben az esetben is ügyelni a biztonságra, főleg a nyitott erkélynél az időjárás viszontagságait figyelembe véve. Fontos, hogy a kültéri lámpa legalább IP 44 védettségű legyen. .
 
 

Nagyobb és fedett erkélyek

Abban az esetben, ha egy családi házban él illetve egy olyan lakásban, ami egy nagyobb méretű fedett erkéllyel rendelkezik, könnyedén varázsolhat egy kellemes pihenésre alkalmas helyet ezekből a teraszokból, erkélyekből, ahol kellemes perceket tölthet majd el barátai, családja társaságában. Pontosan az olyan esetekben használjuk ki az erkélyek adta lehetőséget a kisebb ünnepségek, grill partik megrendezésére, ahol nincs kert. Az ilyen erkélyeket sok esetben különböző tujákkal, örökzöldekkel is díszítünk, amik jó lehetőséget nyújtanak a solár láncok elhelyezésére. A tető alá további solár lámpákat helyezhetünk el tetszés szerint. A jól kiválasztott és elhelyezett lámpák, esztétikus megjelenést biztosítanak az erkélyeken. Egy pohár bor, vagy egy kávé elfogyasztása biztosan kellemes lesz az így kialakított, akár a relaxációra is alkalmas helyeken, köszönhetően a tökéletes megvilágításnak is. 
 
null
 
Az esztétikai részét a dolognak már megoldottuk. Az erkélyt viszont szeretnénk egyéb célokra is használni, mint például grill partikra, esti összejövetelekre, ahol szeretnénk jól látni. Erre nem biztos, hogy tökéletes megoldást nyújtanak a solár láncok,lámpák. Mindenképp szükségünk lesz valamilyen kültéri lámpára. Amennyiben fedett az erkély és biztos abban, hogy nem érheti semilyen víz, eső a lámpát, nem szükséges olyan mértékben ügyelni az IP védettségre. Ettől függetlenül mérlegeljük megfelelően, hogy biztosan nem lesz probléma az esővíz miatt.  
null 
Ha úgy gondolja, hogy elégendő lesz azt a helyiséget megvilágítania, amelyből a balkon nyílik, akkor téved. Biztosan Ön is minden szükséges kelléket, hozzávalót elkészített a grillezéshez, hogy ne keljen folyamatosan ki-és bemenni. Ezt nagyon jól tudjuk, hogy a gyakorlatban ez nem teljesen van így.  Minden esetben a dolgok felét elfelejtjük és folyamatosan pótolnunk kell. A bekapcsolva maradt szoba világítása ne feledjük, hogy vonza az esti rovarokat a nyitott erkélyajtón át. Ezért valóban fontos az erkélyen elhelyezett kültéri lámpa. Az ablkapárkányon, illetve a sarokba elhelyezhetünk még különféle dekorációs világításokat.   
 
null 
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Kérdezzen bármit

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

+36-1-999-6751(Hé-Pé, 7-15:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Hírlevél regisztráció

Akciók, kedvezmények és újdonságok az elsők között az Ön e-mailjére

Leiratkozás

Copyright © 1994 - 2021 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i