Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan kell csatlakoztatni egy csillárt?

Lehet, hogy érdekli Önt
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Ha új csillárt vásárol, akkor fontos tudni, hogyan kell azt megfelelően csatlakoztatni.

Hogyan csatlakoztassuk a csillárt?


A mennyezeti lámpák a legnépszerűbb fényforrás-alaptípusok, amelyek effektíven hozzájárulnak a különböző a helyiségek megvilágításához. A mennyezeti világítás egyik alapeleme a csillár. A csillárok a klasszikus belső berendezési tárgyak közé tartoznak, melyek nem csak eleganciát kölcsönöznek a szobának, de betöltik a helyiség minőségi világításának főszerepét. 


A csillár-kínálat szinte évente frissülhet a legújabb trendek szerint, így Önnek is szüksége lehet a csillár kicserélésének és felszerelésének tudására, ha nappaliját és hálószobáját újítaná a helyiség stílusa szerint, például, kristály csillárral, vagy épp a gyerekszobában cserélné ki a színes gyerek csillárt a felnővő gyereke ízlése szerint egy komolyabb lámpára, például, modern csillárra.


A biztonság a legfontosabb


Abban az esetben, ha nem vagyunk biztosak az elektromos vezetékek bekötésének helyes módjában, forduljunk szakemberhez! Ha mégis egyedül szeretné bekötni, például, a csillárt szakember segítsége nélkül, fontos betartani az utasításokat és biztonsági előírásokat, hogy elkerüljük az esetleges áramütés okozta veszélyes helyzeteket és sérüléseket.

 

Ha a régi csillárt újra cseréli elsőként szükséges a régit leszerelni, amihez minden esetben gumival vagy műanyaggal szigetelt csavarhúzót, szerszámot használjunk. A leszerelés megkezdése előtt, minden esetben áramtalanítsa a vezetéket, a biztosíték kikapcsolásával!  Természetesen elegendő azt a részt kikapcsolni, amely a világításhoz tartozik. Amennyiben nem tudja pontosan, melyik biztosíték a megfelelő, inkább kapcsolja ki a főkapcsolót! Ha ez megtörtént, a munka kezdése előtt mindenképp győződjön meg arról egy mérőműszerrel, hogy a vezetékek valóban feszültségmentesek!


pojistky

Csillár felszerelése 

Miután már meggyőződött arról, hogy nincs feszültség alatt a vezeték, kezdheti a vezetékek bekötését. A legtöbb esetben a mennyezetből három szál vezeték lóg ki, amelyből az egyik a nulla, a következő a fázis és a harmadik a védelem, vagyis a földelés. Mindegyik más színnel van jelölve. A fázis barna, vagy fekete színű, a nulla vezeték kék és a védelem zöld-sárga színű. Ha mégsem biztos a vezetékek sorrendjében, jelölésében, ismét kapcsolja be a biztosítékokat és mérje le a vezetékeket! Amelyiknél a műszer, azaz a fázisceruza világít, az a fázis vezeték.


 

Amint sikerült beazonosítani és tisztázni a vezetékek típusát, elkezdheti a bekötésüket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fázis vezetékét az izzó érintkezőjére (barna, vagy fekete színű) és a nulla vezetéket (kék színű) a csillár áramkörhöz kell csatlakoztatni.


null
 

Abban az esetben, ha nagyobb méretű csillárt szeretnék felszerelni, amely több izzót tartalmaz, előfordulhat, hogy a fázis vezetékből kettőt találunk. Ha a mennyezetből két, sötét fázis vezeték lóg ki, semmi gond nem lesz a bekötéssel, járjon el azonos lépésekben, ahogy azt korábban leírtuk! Amennyiben nincs két fázis vezeték a mennyezeten két lehetősége van: vagy a csillár egyik része fog világítani, vagy segítségül hív egy szakembert, aki megoldja a problémát. Mindenképpen igyekezzünk a vásárlást megelőzően felmérni a helyzetet és a megfelelő típusú csillárt kiválasztani az elektromos bekötéshez. Ha már mindent sikerült bekötnünk, akkor már csak a csillárt kell rögzíteni a mennyezethez és behelyezni az izzókat. Utána ismét kapcsolja be a biztosítékokat, próbálja ki a világítást és győződjön meg arról, hogy megfelelően működik!


Ha a csillár világít, gratulálunk! 


Tipp: Még ha úgy is gondolja, hogy mindent megcsinál egyedül, ezt mégsem ajánljuk. A lámpák bekötéséhez ajánlatos minden esetben képzett villanyszerelőt hívni.

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Copyright © 1993 - 2024 Donoci®, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i