Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Fénycső bekötése

Beltér
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Fénycső bekötése? Egyszerűbb, mint gondolná!

Fénycső bekötése

A fénycsövek felszerelése egy olcsó módja annak, hogy a sötét vagy félhomályos helyet világossá és vidámmá varázsolja. Ezek a világítótestek nagy energiatakarékosságot, alacsony hőtermelést és széles világítási lehetőségeket kínálnak. 

A fénycső csatlakoztatása egyszerű folyamat, viszonylag kevés lépésből áll, rövid időt vesz igénybe, illetve csak néhány, egyszerű eszközt követel. A fénycső bekötése tulajdonképpen ugyanazokat az alapvető lépéseket követi, mint a legtöbb elektromos lámpatestekté.

Csatlakozási útmutató:

  • Csak óvatosan – kapcsolja ki a megfelelő tápkapcsolót a biztosítékon! Tesztelje az áramkört egy elektromos teszterrel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tápellátás ki van kapcsolva! 
  • Keresse meg azt az armatúrát, amelyekre a fénycsöve(ke)t rögzíteni fogja! 
  • Azonosítsa a csap helyét a fénycső rögzítőnyílásaival azonos távolságra elhelyezett ceruzajelekkel! Ha nem talál csapot, akkor billenőcsavarokat kell használnia.
  • Vezesse át a meglévő mennyezeti vezetékeket a lámpatest nyílásán! Ha a lámpatest zöld (vagy csupasz) földelővezetéket tartalmaz, és a meglévő mennyezeti vezeték nem, akkor csatlakoztassa a saját földelő vezetékét a fém mennyezeti elektromos dobozhoz vagy fém vezetékhez! Ügyeljen arra, hogy a vezetéket megfelelő rögzítőelemekkel vagy csavarral szerelje fel a szoros, megbízható csatlakozás érdekében!
  • Helyezze a világítótestet a mennyezetre, és illessze a rögzítési lyukakat az előzőleg ceruzával megjelölt helyekre! Fúrjon megfelelő hosszúságú csavarokat a lámpa burkolatán keresztül! Ha billenőcsavarokat használ, fúrja be a billenőcsavar gyártója által megadott furatméretet a mennyezetbe! Előfordulhat, hogy el kell távolítania a csavart a kapcsolóból, hogy áthaladjon a lámpatest rögzítőnyílásán, majd csatlakoztatnia kell újra a kapcsolót. Dugja át a billenőcsavart a mennyezeti lyukon, és csavarhúzóval vagy fúróval húzza meg!
  • Csavarja a fekete mennyezeti vezeték végeit a fekete rögzítőhuzalhoz! Zárja le a végeket UL-jóváhagyással rendelkező műanyag huzalanyákkal! Tegye ugyanezt a világos vezetékekkel!
  • Ha a lámpatest zöld (vagy csupasz) földelővezetékkel van felszerelve, csatlakoztassa azt a mennyezeti vezeték meglévő földelővezetékéhez, és ellenőrizze, hogy a csatlakozás szoros-e! Rögzítse a lámpatesthez kapott fénycsöveket!
  • Állítsa vissza az áramellátást a biztosíték dobozban, és kapcsolja be a lámpát!

Kész is! 

Amennyiben bármelyik pontnál elakad, kérjük, biztonsága érdekében hívjon inkább szakembert!Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Copyright © 1994 - 2022 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i