A legalacsonyabb ár garanciája! Ha azonos terméket talál máshol olcsóbban, tőlünk azt a terméket még olcsóbban kapja! további információ

Hívjon minket +36-1-999-6751

A kosár tartalma 0 0 Ft Újonnan az árakat áfával adjuk meg
0
Kedvenc tétélek
0

Önnek nincsenek kedvenc termékei.

Levy banner
Pravý banner
Kategóriák

Hogyan válasszunk konyhai csillárt

Dátum: 15.5.2014

A konyhai csillárok választéka ma igen széles. Választhat például a természetbarát rotáng vagy a modern stílusú fém és üveg kombinációjából készült csillárok között.

Szép és praktikus lámpát keres a konyhába? A piacon ma széles a választék, igazán van miből választani. Első sorban a konyhában a munkafelületet kell jól megvilágítania (többet a Hogyan válasszunk pultmegvilágítót cikkben talál) ezután kezdheti a megfelelő csillárt vagy függesztéket keresni.

Ideális az állítható magasságú konyhai függeszték

Ha kis méretű alacsony mennyezetű a konyhája, a mennyezeti lámpákat ajánljuk, amelyek a plafonra szerelve a nagyobb konyha érzetét keltik. A mai konyhák többsége már tágasabb méretű és magasabb mennyezetű, igy ezekbe a konyhai csillárok és függesztékek is használhatóak. Ezek gyakran vannak kombinálva beépített lámpákkal, mennyezeti vagy fali lámpákkal. Természetesen a kiválasztásban jelentős szerepet játszik a konyha alakja és nagysága, mivel fontos, hogy a konyhában sehol se legyen este sötét.

Ha már a konyhai csillárokról volt szó, azokat leggyakrabban az étkezőasztal fölé szokták elhelyezni. Olyat ajánlunk kiválasztani, amelynek a magassága állítható vagy rövidíthetőek (a lánc rövidithető). Az állítható magasságú függeszték esetében a magassága szükség szerint állítható a le/fel húzással. Általánosan a függeszték magasságát úgy kell beállítani, hogy az az asztalnál ülő személy szemmagasságában legyen, kb. 60 cm-rel az asztal felett. Ügyelni kell azonban arra, hogy az izzó ne legyen hosszabb mint a lámpabúra, különben a lámpa az asztalnál ülő személyek szemébe világítana. 

Copyright © 1990 – 2017 Lámpák.hu