Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan válasszunk pultmegvilágítót

Konyhai megvilágítás
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

A főzés során szükség van jó megvilágításra. A konyhapult megvilágítására pultmegvilágítókat vagy LED szalagokat ajánlunk.

A konyha ma már gyakran a lakás vagy családi ház legfontosabb helyiségének szerepét tölti be, ebből kifolyólag fontos a jó megvilágítás. Mint a többi helyiségben, itt sem elég csak a központi fényforrás a helyiség megfelelő megvilágításához. Mint azt elolvashatja a Hogyan válasszunk konyhai csillárt cikkünkben, leggyakrabban a konyhába a csillár vagy függeszték tölti be a központi fényforrás szerepét, ezeket a lámpákat vagy a helyiség közepébe vagy az étkezőasztal fölé tesszük, a helyiség alakjától és nagyságától függően. Továbbá a konyhában fontos a konyhapult megvilágítása, itt ajánlani tudunk néhány típusú lámpát.

 

A fénycsöves pultmegvilágítók vezetnek

Leggyakrabban a fénycsöves pultmegvilágítók vannak használva Lényegében ezek a lámpák a fénycsőből és az azt körül vevő lámpatestből állnak. A pultmegvilágító hosszát a megvilágítandó pult hosszához kell választani, mivel itt különösen igaz, a spórolni nem éri meg. A munkához, különösen késsel a kézben, jó megvilágításra van szükség. Az általános tanács szerint a konyhai pult esetében a megvilágítás értékének kb. 300 luxnak kell lennie (többet a megvilágítás értékéről a Milyen izzóra van szükség? cikkünkben tudhat meg).
 

A fénycsövek előnye a magas megvilágítás értéke az egész megvilágított felületen, hosszú élettartam, biztonságos üzemmód és az alacsony fogyasztás. Mi több nem nagy a helyigényük sem, éppen ezért ideális az elhelyezésük a polc vagy felsző konyhai szekrény alá. Ezek a pultmegvilágítók vagy közvetlen bekötésűek vagy tápvezetékesek. Ha a pult közelében kevés a konnektorok száma, a pultmegvilágító ekkor is segíthet, mert a pultmegvilágítók között vannak olyanok is, amelyek 1-2 konnektorral vannak ellátva. A pultmegvilágítókat különböző hosszban találhatja meg ajánlatunkban, általában saját kapcsolóval vannak ellátva, de lehetőség van külön kapcsolóra kötni őket.
 
 

Ha színes fényt akar, akkor a LED szalagot válassza

A pult megvilágítására használhat spotlámpákat is, amelyeket szükség szerint irányíthat. Igen népszerű napjainkban a LED szalagok használata.
 
 
 
Ennek több oka is van. Első sorban természetesen a modern kinézet és az interaktív vezérlés, azaz lehetőség távirányítóval beállítani nem csak az intenzitást, de RGB szalagok esetében a színt is. A LED szalagoknak van praktikus elönyük is. Különböző hosszban vásárolhatóak (mi több a megjelölt helyeken rövidíthetőek), azaz Ön tudja meghatározni, mekkora felületet akar megvilágítani. A LED-ek elegendő egyenletes fényt biztosítanak és energiatakarékosak.
 
 
 
 
A LED szalagok szintén népszerűek az egyszerű felszerelésüknek köszönhetően. A hátsó oldalukon öntapadósak, ennek köszönhetően a felszerelésükhöz nem kell villanyszerelő. Ne felejtse el, hogy az üzemeltetésükhőz tápegységre van szükség, a transzformátornak a LED szalag hosszának megfelelőnek kell lennie. Néha a transzformátor a LED szalag szett része. Ellenkező esetben a transzformátor kiválasztásánál figyelembe kell vennie, hogy 1 m szalag fogyasztása kb. 4,8 W. Ebből logikusan következik, hogy hosszabb szalaghoz nagyobb teljesítményű transzformátorra van szükség. Az e-shopunkban a LED tartozékok kategóriában megtalálhat nem csak transzformátorokat a konnektorba, de a közvetlen bekötésre is. 
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Copyright © 1994 - 2024 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i