Összehasonlítani
Bejelentkezés
Regisztráció
Levý banner
Pravý banner

Hívjon minket,várjuk hívását

+36-1-999-6751 (Hé - Pé 7-15:30)
MENÜ
0 0 Ft
10 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!
Kategóriák

Mennyezeti ventilátorok bevezető áron!

Beltéri világítás

Tamás

Nem minden esetben van lehetőségünk a beltereink közvetlen szellőztetésére. Megoldást jelnthetnek az ilyen helyzetekben a mennyezeti ventilátorok, amelyek hatékonyak, halk üzeműek és biztonságosak. Segítségükkel eloszlathatjuk a felmelegedett levegőt és beállíthatjuk a szobánk kellemes klímáját. Egész évben jól használhatóak a téli üzemmódnak köszönhetően.

Működési elvük

A mennyezeti ventilátorok kellemesebbé teszik a helyíség hőmérsékletét és ezt nem csak nyáron , hanem a téli időszakban is az ellenkező forgásirány funkciónak köszönhetően. 
A nyári üzemmódbna a lapátok az óramutató járásával ellentétesen forognak, ennek köszönhetően lehűtik a levegőt a helyiségben. Pontosan ellenkező esetben télen a lapátok az óramuttóval megegyező irányban forgnak és így kiegyenlítik a meleg levegő eloszlását a helyiségben. 
Ezért elkerülehtjük a hideg fal effektust, vagy a hideg érzetet a lábunknál és így nem szükséges intenzívebben fűtenünk. Ebből adódóan logikus, hogy költséget takaríthatunk meg, amelyek nem elhanyagolhatóak. 

Alkalmazásuk és előnyeik

A mennyezeti ventilátorok igen hatékonyak és alkalmasak azokon a helyeken, ahol a nagy hatásfok elengedhetetlen. A már említett kölcségmegtakarítás mellett, nagy előnyük a csendes és biztonságos működésük. Használhatjuk őket irodákban, gyárakban, szerelőüzemekben, ipari létesítményekben, de nyilvános épületekben mint éttermek, könyvtárak, tornatermek stb.
Ezen kívül nayon jó szolgálatot tehetnek a háztatrtásokban is. Teljesen mindegy, hogy családi házról, vagy lakásról legyen szó bárhol használhatóak. Jól illenek a konyhába, gyerekszobába, de a hálószobába is.
 
Mennyezeti ventilátorok világítással, vagy anélkül
 
Amennyiben a helyiség jól megvilágított, abban az esetben elegendő egy önálló ventilátor
A világítással ellátott ventilátorokkal két legyet ütünk le egy csapásra, ugyan si ezáltal nincs szükségünk még egy csillár beszerzésére. Ezek a ventilátrok világítással vannak ellátva, sőt bizonyos esetekbne több fényforrássl szereltek. Mindkét funkció teljsen független egymástól kapcsolható, működtethető.

Fontos műszaki paraméterek

A ventilátor megfelelő mérete

A megfelelő ventilátor kiválasztásához annak érdekében, hogy hatékonyan működjön fontos és meghatározó a helyes méret meghatározása. Ez a szoba, helyiség méretétől függ. A gyártó általános ajánlása - minél nagyobb helyiség, annal nagyobb ventilátor.
Ha a helyiségünk túlságosan nagy, ajánlatos több ventilátort felszerelni, elhelyezni. 
 
Ajánlott méretek a különböző helyiségek méreteihez:
 
12m² (4x3m) méretig: ventilátor átmérő 107cm
20 m² méretig (4x5 m): ventilátor átmérő 122cm (kisebb szobák, öltözők)
20 tól 30 m² méretig (5x5 m): ventilátor átmérő 132 cm a výše ( nappalik, hálok, konyhák..… )
30 tól 40 m² méretig (6x7 m): ventilátor átmérő 142 cm a výše (nagy szobák, étkezők...)
 
A ventilátor mérete fontos a fordított forgásirány esetében. Ha hatékonyan szeretnénk elkeverni a levegőt és jól elosztani a hőt a helyiségünkben szintén ügyeljünk a megfefelő méretezésre. 

A mennyezet magasséga és a hosszabító rudak

A következő fontos tényező a megfelelő ventilátor kiválasztásánál a mennyezet magssága. Egy átlagos 2,6 m belmagasságú szobában legalább 2,3 m mahgasségba lógjon le a ventilátor a mennyezetről. Alacsonyabb belőgás esetén sérülést is okozhat, magasabbra szerelés esetén a hátasfok csökkenhet.
Magsabb mennyezetk esetén alkalmazhatjuk a hosszabító rudakat. 
Elmondhatjuk, hogy a ventilátor standard szerelése esetén igy is megközelítőleg 40 cm csökkenti a belmagasságot a szerelés helyén.

Hosszabítórudak alkalmazása a mennyezet magssága szerint:

alacsony mennyezet  260 cm ig): nem szükséges használni
standard mennyezet (260 és 300 cm): szükséges használni
magas mennyezet (300 cm több): szükséges hsználni legalább 40 cm hosszú rudat
 
Ajánlott hosszabbítórudak a mennyezet magssága szerint:
 
mennyezet magassága          hosszabbítórúd
           2,7 m                               30 cm
           3 m                                  40 cm
           3,3 m                               50 cm
A hosszabbító rúd helyettesíti az eredeti rudazatot. Némely ventilátorokat rúd nélkül is felszerelhetünk a mennyezetre, ez a konkrét terméktől függ. 
A menyezeti ventilátorok másik nagy előnye, hogy ferde mennyezetre is felszerelhetőek. A dőlésszög mértéke minden esetben megtalálható a műszaki leírásban. 

Fordulatszém és zajszint

Általánosságban érvényes - minél alacsonyabb fordulatszám, annál alacsonyabb zajszint. 
A lápátok számá eltérő, de leggyakrabban 3 és 6 között vn. Minél több és hoszabb a lapát, annál kisebb fordulatra lesz szükségünk a szükséges hatásfok elérése érdekében. 
A fordulatszám növekedésével emelkedik a zajszint is, ezért elényös éjszakára a legalacsonybb fordulatszámra kapcsolni. A zajszint nagyban függ a felhasznált anyagoktól. A fából készült lapátok csendesebbek, mint a fémből készültek. Az új generációs DC motorokkal szerelt ventilátorok szinte zajmentes üzemódot biztosítanak.
 
Az általunk forgalmazott ventilátorok  három sebességes motorral vannak ellátva és (elleknkező forgásirány funkcióval), amelynek segítségével szabályozható a fordulatszámuk

Elhelyezésük

A legtöbb esetben a mennyezet közepére szereljük, így biztosítva az egyenletes légáramlást a helyiségben. A már beépített fali kapcsolót nem szükséges átszerelnünk, módosítanunk, mert ezzel továbbra is be- és kikapcsolhatjuk a ventilátort. Kinálatunkban megtalálhatóak a csuklóval ellátott ventilatorok is, aminek köszönhetően elhelyezhetjük őket a szoba sarkába és kedvünk szerint irányíthatjuk a levegő áramlását.
A legtöbb esetben egy zsinórkapcsoló segítségével vezérelhetjük a ventilátorokat, de megtarthatjuk a fali kapcsolót is. 
A legtöbb modern berendezést már távirányító segítségével is vezérelhetünk nincs ez másképp a ventilátrok esetében sem. A kényelmes távirányítás lehetőségét mindeképp kihasználhatja a magas mennyezetek esetében. 
Bizonyos termékeknél a csomag tartalmazza a távirányítót, de van amelyeknél külön kell megvásásrolni.
 

Energia fogyasztás

Az energia fogyasztást elsősorban az is meghatározza, hogy világítássl szerelt ventilátrot használunk. Amennyiben világítás nélküli ventilátort használunk a fogyasztásuk általában 70 W környékén mozog.
Az elektromos energia felhasználsa lényegesen alacson az új kialakításoknak és fejlesztéseknek  köszönhetően és az alacsony áramfelvétel is hozzájárul ehhez. Az ój generációs DC motorknak köszönhetően a hosszú élettrtamon és zajszinetn kívül számottevő enrgiát is megetakaritanak

A LED technológiával takarékoskodhat

Bizonyos típusoknál beépített LED fényforrással találkozhatunk, aminek köszönhetően rengeteg energiát takaríthatunk meg. 
Más típusoknál E14 vagy E27 foglalttal találkozhatunk, amelyekba vagy egy klasszikus izzót (40 W - 60 W típus szerint) hasznáhatunk, vagy egy gazdaságos LED izzót

Válasszon az igényeinek megfelelőt

A kinálatunkban megtalálhatóak a GLOBO és FARO márkák világítással vagy nélkül, különböző dizájnú, formájú, anyagú (fém, fa, üveg) és színekben. Raktárunkon szintén megtalálhatóak a fordítható lápáttal rendelkező darabok, amelyeknél a lapát mindkét fele más-más színű. A színes darabok jól illenek majd a gyerekszobákba.
A mennyezeti ventilátorok és tartozékait nagyon kedvező áron kínáljuk
 
Figyelmesen olvassa el a müszaki paramétereket minden termék esetében és ha valamiben nem biztos, kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba itt szívesen segítünk Önnek kiválasztani a megfelelőt. 
 
 Előnyös elhelyezni egy ilyen izgalmas és hasznos darabot lakásunkban, megfelelően összehangolva a többi kiegészítővel. Ezt követően a jutalmunk egy kellemes otthoni légkör lesz, aminek minden precét élvezhetjük majd minden időjárásban.
 
 
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Kérdezzen bármit

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

+36-1-999-6751(Hé-Pé, 7-15:30)

Kérdezzen
 
                    

Hírlevél regisztráció

Akciók, kedvezmények és újdonságok az elsők között az Ön e-mailjére

Leiratkozás

Copyright © 1994 - 2021 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i