Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogy válasszuk ki a mennyezeti ventilátort?

Tanácsadás
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Az igazi forró napok már itt vannak. Ettől a meleg időjárástól még otthon is kellemetlenül érezhetjük magunkat. Szerezzen be egy megfelelő mennyezeti ventilátort, a kellemesebb levegő megteremtéséhez.

Bizonyára a legtöbb ember örül a kellemes időjárásnak, a telet már elfeledhettük és itt a forró napok. Míg kint tombol a hőség, otthonunkban is sznevedhetünk emiatt. Az ablaknyitás a legtöbb esetben csak rontja a helyzetet. 
  
Bszerezhetünk klimaberendezést, de ez sok esetben nem olcsó megoldás és talán felesleges. A másik amire figyelni kell a klimaberendezésnél a különböző csővek, vezetékek kivezetése a falon az épület külső oldalára. Ami az energiafogyasztásukat illeti, lényegesen magasabb mint a ventilátoroké. 
 
Tehát tökéletes megoldást jelnthet egy mennyezeti ventilátor beszerzése, amely minden szempontból kielégítő és több előnye is van.
 
 

A mennyezeti ventilátorok előnyei és hátrányai

A ventilátor legfontosabb funkciója a levegő keringtetése a helyiségben. Ezzel azt a hatást érjük el, mintha hűtenénk a testünket. Viszont extrém meleg levegő esetén ez a hatás már lényegesen csökken, ami az egyetlen hátrányuk. A legtöbb háztartásban a kellemes levegő biztosításához teljesen elegendő. 
A következő nagy előny a  beszerzési ár, amely a klímaberendezéssel szemben lényegesen alacsonyab és az üzemeltetési költségek is alacsonyabbak. A felszerelésük igen egyszerű. Nincs szükség semmiféle csővezetékekre, falfúrásra, mint a klímaberendezéseknél.
 
Egyszerűen a mennyezetre rögzítjük és már használhatjuk. A klímaberendezéssel szemben ami a zajszintet illeti szinte nem is észleljük a jelenlétüket és végképpp nem zavaró a működésük. Ezen felül jó szolgálatot tehetnek a téli időszakban is, az ellenkező forgásirány kapcsolásával, amivel csökkenthetjük a fűtésköltségeinket.
 
 
 
 
 
 
Nem csak praktikusak, hanem még esztétikai szempontból is meghatározhatják a helyiség hangulatát. Több formájú és színű darabokból választhatunk, elegendő stílusban összehangolni a szoba többi berendezésével és egy izgalmas kiegészítőt kapunk. 
Az asztali vagy állványos megoldásokkal szemben még attól sem kell tartanunk, hogy az esetleges asztalon felejtett papírokat, egyéb tárgyakat szétfújja a helyiségben. A mennyezeti ventilátorok esetében ez szóba sem jöhet. Sőt, az asztali vagy állványos ventilátorok sok esetben kellemetelnül az arcunkba fújják a levegőt, ami nyaki, fül, vagy egyéb fájdalmakkal járhat.
 
null 

Ventilátorok világítással vagy anélkül?

A mennyezeti ventilátor kiválasztásakor fontos eldöntenünk, hogy csak a levegő keringetésére, hűtésére szeretnénk használni, vagy világításként is szeretnénk használni. Ennek megfelelően választhat a mennyezeti ventilátorok világítással vagy világítás nélküli kategóriákból. Amennyiben a világítással rendelkező darabot választja, fontos a helyiség központi részére elhelyezni ( a szoba közepére), hogy a fény egyeletesen világítsa meg a szobát. Gyakorlatilag hasonló módon mint a mennyezeti lámpák, vagy csillárok esetében. 
A világítással rendelkező ventilátorokat beköthetjük úgy is, hogy külön kapcsolható vezérelhető legyen a ventilátor illetve a lámpa része. Ez a lehető legjöbb variáció, megoldás. Biztosan nem szeretnénk, ha minden alkalommal mikor felkapcsoljuk a lámpát működjön a ventilátor is illetve fordítva. Minden esetben egyeztesen egy szakemberrel a vásárlás előtt. Ha nem szeretné a már meglévő világítását lecserélni a helyiségben elegendő egy világítás nélküli ventilátor beszerzése.
Akárhogy is dönt sajátkezüleg szeretné felszerelni és bekötni a ventilátrot, mindenképp ügyeljen a biztonságra és minden esetben kapcsolja ki a megfelelő biztosítékokat így áramtalíntva a rendszert. Gyakorlatilag az alap szerszámokra lesz szüksége.  
 
                                                                                
Ha kellemesen szeretné érezni magát ezeken a meleg, párás napokon, akkor a mennyezetei ventilátorok megoldást jelentenek Önnek. Elegendő kiválasztani a megfelelő darabot.
 
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Copyright © 1994 - 2024 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i