0
Kedvenc tételek
0

Önnek nincsenek kedvenc termékei.

Bejelentkezés
Regisztráció
Levy banner
Pravý banner

Hívjon minket,várjuk hívását

+36-1-999-6751 (Hé - Pé 7-15:30)
MENÜ
0 0 Ft
10 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!
Kategóriák

Hogyan válasszunk pultmegvilágítót

Válaszolt:
Tamás

Válasz:

A főzés során szükség van jó megvilágításra. A konyhapult megvilágítására pultmegvilágítókat vagy LED szalagokat ajánlunk.

A konyha ma már gyakran a lakás vagy családi ház legfontosabb helyiségének szerepét tölti be, ebből kifolyólag fontos a jó megvilágítás. Mint a többi helyiségben, itt sem elég csak a központi fényforrás a helyiség megfelelő megvilágításához. Mint azt elolvashatja a Hogyan válasszunk konyhai csillárt cikkünkben, leggyakrabban a konyhába a csillár vagy függeszték tölti be a központi fényforrás szerepét, ezeket a lámpákat vagy a helyiség közepébe vagy az étkezőasztal fölé tesszük, a helyiség alakjától és nagyságától függően. Továbbá a konyhában fontos a konyhapult megvilágítása, itt ajánlani tudunk néhány típusú lámpát.

 

A fénycsöves pultmegvilágítók vezetnek

Leggyakrabban a fénycsöves pultmegvilágítók vannak használva Lényegében ezek a lámpák a fénycsőből és az azt körül vevő lámpatestből állnak. A pultmegvilágító hosszát a megvilágítandó pult hosszához kell választani, mivel itt különösen igaz, a spórolni nem éri meg. A munkához, különösen késsel a kézben, jó megvilágításra van szükség. Az általános tanács szerint a konyhai pult esetében a megvilágítás értékének kb. 300 luxnak kell lennie (többet a megvilágítás értékéről a Milyen izzóra van szükség? cikkünkben tudhat meg).
 

A fénycsövek előnye a magas megvilágítás értéke az egész megvilágított felületen, hosszú élettartam, biztonságos üzemmód és az alacsony fogyasztás. Mi több nem nagy a helyigényük sem, éppen ezért ideális az elhelyezésük a polc vagy felsző konyhai szekrény alá. Ezek a pultmegvilágítók vagy közvetlen bekötésűek vagy tápvezetékesek. Ha a pult közelében kevés a konnektorok száma, a pultmegvilágító ekkor is segíthet, mert a pultmegvilágítók között vannak olyanok is, amelyek 1-2 konnektorral vannak ellátva. A pultmegvilágítókat különböző hosszban találhatja meg ajánlatunkban, általában saját kapcsolóval vannak ellátva, de lehetőség van külön kapcsolóra kötni őket.
 
 

Ha színes fényt akar, akkor a LED szalagot válassza

A pult megvilágítására használhat spotlámpákat is, amelyeket szükség szerint irányíthat. Igen népszerű napjainkban a LED szalagok használata.
 
 
 
Ennek több oka is van. Első sorban természetesen a modern kinézet és az interaktív vezérlés, azaz lehetőség távirányítóval beállítani nem csak az intenzitást, de RGB szalagok esetében a színt is. A LED szalagoknak van praktikus elönyük is. Különböző hosszban vásárolhatóak (mi több a megjelölt helyeken rövidíthetőek), azaz Ön tudja meghatározni, mekkora felületet akar megvilágítani. A LED-ek elegendő egyenletes fényt biztosítanak és energiatakarékosak.
 
 
 
 
A LED szalagok szintén népszerűek az egyszerű felszerelésüknek köszönhetően. A hátsó oldalukon öntapadósak, ennek köszönhetően a felszerelésükhöz nem kell villanyszerelő. Ne felejtse el, hogy az üzemeltetésükhőz tápegységre van szükség, a transzformátornak a LED szalag hosszának megfelelőnek kell lennie. Néha a transzformátor a LED szalag szett része. Ellenkező esetben a transzformátor kiválasztásánál figyelembe kell vennie, hogy 1 m szalag fogyasztása kb. 4,8 W. Ebből logikusan következik, hogy hosszabb szalaghoz nagyobb teljesítményű transzformátorra van szükség. Az e-shopunkban a LED tartozékok kategóriában megtalálhat nem csak transzformátorokat a konnektorba, de a közvetlen bekötésre is. 
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Hírlevél regisztráció

Akciók, kedvezmények és újdonságok az elsők között az Ön e-mailjére

Leiratkozás

Copyright © 1994 - 2020 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i