Ingyenes szállítás 10,000 HUF felett

60 napos visszaküldési irányelv

10 év a magyar e-commerce piacon

+36 1 999 6751

Bejelentkezés / Regisztráció

0

0Ft

A kosár tartalma üres.

Vásároljon még 10 000Ftért, és INGYENES SZÁLLÍTÁST kap.

Hogyan és hova kell dobni a már nem működő izzót?

Tamás

Olv. ideje 1 perc
Hírek és közlemények

Ha nem biztos abban, hogyan tudna a leghatékonyabban és legetikusabban megszabadulni a használhatatlan izzóitól, mi segítünk Önnek!

Hogyan és hova kell dobni a már nem működő izzót?


Mivel különböző izzók különböző technológiákkal készültek, ezért különböző azok eldobási módja is. Ebből a cikkből kiderül, hogyan tudunk megszabadulni a már nem működő izzóktól célszerűen. 


Észrevehette, hogy weboldalunkon az izzók széles skáláját találja, beleértve a hagyományos izzókat, halogén izzókat, energiatakarékos izzókat, LED izzókat - mindezek ára tartalmazza már az újrahasznosítás díját. Figyelnünk kell környezetünkre, nem mindegy, hova kerülnek a már használhatatlan izzók


Mi kerül a szemeteskosárba?


A normál háztartási hulladékok közé a hagyományos, reflektor, illetve halogén izzók tehetők. Biztonsági okokból csomagolja be újságpapírba vagy más csomagolóanyagba, mielőtt a régi villanykörtéket a szemetesbe helyezné!


Miért és miket kell leadni gyűjtőpontokon vagy üzletekben?


Figyeljünk a környezetvédelemre! Fontos szem előtt tartani, hogy a LED izzókat, kompakt fényforrásokat vagy az energiatakarékos izzókat különböző gyűjtőpontokon szükséges leadni újrahasznosítás céljából. Nem szabad kihagynunk ezt a lépést, hiszen a LED izzók elektromos alkatrészeket, míg a fénycsövek kisebb mennyiségű higanyt is tartalmaznak (kb 3-5 mg), mely nagyobb koncentrációban szennyezi a környezetet és az egészségre is káros.   


Ne feledje tehát, az energiatakarékos izzókat ne dobja a szemetesbe, hanem adja le különböző gyűjtőpontokon!


Mi történik, ha véletlenül összetörik egy izzó?


Mivel az egészségre károsak lehetnek főleg a higanyt tartalmazó égők, a következőket javasoljuk betartásra összetörés esetén:

  • kerülje az izzó részeinek érintkezését bőrrel!
  • szellőztesse ki a helyiséget és ne szívja be a légtérbe kerülő gázokat!
  • szedje össze az izzó összes részét olyan eszközzel, amelyet az izzóval együtt kidobhat!
  • az izzó összes részét helyezze egy légmentesen zárható tartóba és adja le bármelyik gyűjtőponton!

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.