Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Philips HUE - otthona megvilágításának jövője

Tanácsadás
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

A Philips HUE egy LED világítási technológia, amely magába foglalja a beltér megvilágításának irányítását is. Az izzók, lámpák, tartozékok, vezeték nélküli irányítás és okos alkalmazások összekapcsolása telefonjában vagy táblagépében, megváltoztatja nézetét a világítást illetően.

Mi is lényegében a Philips HUE?

A HUE egy modern és intelligens okosvilágítási rendszer, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen készülékről kényelmesen irányítsa otthona összes világító testét. Választhat egyszínü dimmelhető izzót, színhőmérsékletet szabályozható izzótLED RGB izzót, vagy LED szalagot 16 millió színárnyalatban, lámpákat és világító testeket illetve tarzozékokat vezérlők és érzékelők formájában. Köszönhetően a telefonok és táblagépek intuitív és áttekinthető alkalmazásainak, számtalan világítási funkciót, alkalmazást és lehetőséget kínál otthona megvilágításának számára. 
 

 null 

Hogyan kezdjük el?

A legjobb megoldás az elején az úgyn. Starter Kit. Ez egy induló készlet előnyös áron, amely tartalmazza a Hue Bridge irányító eszközt és továbbá két vagy több izzót. A készlet elemek csatlakoztatása és párosítása bárki számára egyszerű.
A készlet kicsomagolása után egyszerűen csavarja be az izzót a lámpába vagy csillárba és kapcsolja be a világítást a kapcsolóval. Csatlakoztassa a Bridge-t az áramforráshoz és párosítsa a Wi-fi routerhez. Ezek után az App Store-ról vagy Google Playről töltse le a Philips HUE alkalmazást telefonjára vagy táblagépére, majd indítsa el és csatlakoztassa a Bridge-hez.
 
A Bridge automatikusan megkeresi otthona összes fényforrásait, és innentől kedzve már csak Öntől függ, hogyan fog játszani a fényekkel. Bővítse a rendszert további izzókkal és lámpákkal, a Bridge legalább 50-et tud egyszerre kezelni. 
 
Ha nincs közelében mobileszköze, a világítást irányíthatja a számítógépen keresztül is a meethue.com oldalon.
  

Mi mindent lehet az alkalmazással beállítani?

Az egyik alapvető funkció például az izzó fényerejének beállítása, a White and Color Ambiance izzók esetében pedig az izzók színének beállítása.
Továbbá beállíthatja a fények bekapcsolását pl. munkából való hazaérkezésekor, vagy kikapcsolását eltávozásakor, illetve a lámpák kialvását GPS segítségével telefonjában. 
 
Biztosan Ön is értékelni fogja az izzók szabálytalan világításának funkcióját pl. ha elutazik szabadságra vagy egy hosszabb üzleti útra indul és otthona üresen marad. Az izzók naponta néhányszor világítanak egy bizonyos ideig, majd kialszanak és ez megzavarhatja az esetleges tolvajokat. 
  
Az alkalmazásnak 11 előre beállított megvilágítási jelenete van, amelyek utánozzák a természetes tájat (naplemente, sarki fény, stb.) vagy egy optimális hangulatot idéző jelenetet (olvasás, pihenés, könnyű éjszakai fény) és csak Öntől függ, melyiket választja. Ha este egy izgalmas filmet szeretne megnézni, a fényeket homályos pirosra állíthatja, ha pedig nappaliját táncparkettre akarja átalakítani, állítsa be a stroboszkóp hatást. Egyéb fényjelenetek letölthetőek a labs.meethue.com webhelyről.
 
 
 
 
A Philips Hue azonban nem az egyetlen alkalmazás, amellyel irányíthatja megvilágítását, ezért neféljen az egyes alkalmazásokkal kísérletezni. Az egyik ilyen hasznos és nagyszerűen optimalizálható az IFTTT alkalmazás (If That Then That). Az IFTTT összekapcsolja az értesítéseket a mobil eszközén a világítótestekkel, így pl. ha üzenetet kap partnerétől, dolgozószobájában pirosra villanhat lámpája, vagy ha pl. fontos e-mailt vár, akkor zöldre is beállíthatja fényét. Minden csakis az ön képzeletetétől függ.
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Copyright © 1994 - 2024 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i