Összehasonlítani
Bejelentkezés
Regisztráció
Levy banner
Pravý banner

Hívjon minket,várjuk hívását

+36-1-999-6751 (Hé - Pé 7-15:30)
MENÜ
0 0 Ft
10 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!
Kategóriák

Mit jelentenek az ólomüveg lámpák?

Beltéri világítás

Tamás

A belterekben használt üveg időtálló kiegészítő. A színes kombinációjával bármelyik helyiségben különleges hatást érhetünk el. Játszon el a fénnyel és legyen részese a szokatlan effektusoknak.

ÓLOMÜVEG

Az ólomüveg története egészen az ókorig nyúlik vissza. A legnagyobb feljődésen mégis a középkori templomépítések folyamán ment át. Ezeken az épületeken nagy méretű ablakok voltak és ezt akkoriban nem tudták egy darab üvegből elkészíteni, ezért több darab összeillesztésével sikerült megoldani. A klasszikus ólomüveg különböző színű üvegdarabok és ólomprofilok segítségének összeillesztésével jött létre. Lassan aztán megjelentek a otthonokban és más építményekben. Az ólomüveg szilárdsága, megegyezik a klasszikus üvegezéssel.   

Tiffany

Az ólomüveg elemek elterjedésének az architektúrában, lakáskultúrában és az egyedi dizájn megteremtésének nagy úttörője Louis Tiffany volt. Az ólomprofil helyett rézlemezt kezdett használni olvasztott cinkel. A Tiffany technológiával készített csatlakozások, kötések sokkal finomabbak, vékonyabbak, ezért az üvegdarabokat nagyon pontosan kell csiszolni. A Tiffany technikával nagyob térbeli elemeket is el lehet készíteni mint például: lámpákat, csillárokat, vázákat, edényeket, ékszereket és kisebb függesztékes dekorációkat.
 
vitráž 

Ólomüveg a modern beltérben

Az ablakok elengedhetetlenek a beltérben. Rajtuk keresztül áramlik be a természetes fény a helyiségbe. A praktikusságon kívül a dekoráció is fontos tényező. Az ólomüveget az egész felületen alkalmazhatjuk, vagy csak egy részén. Egész különleges ékszernek tűnő hatást érhetünk el, ahogy a napsugarak megvilágítják az ólomüveget. Ezt az összetéveszthetetlen múvészetet alklamazva különlegessé tehetjük otthonunkat, lakásunkat. Belterünk a nappali fényben, izgalmas színek kombinációját használva egyedi fényhatást hoznak létre. Az ólomüveget aplikálhatjuk a bejárati ajtókba, francia ablakokba, korlátok üvegezésébe, vagy konyhabútorok üveg felületeibe.   
 
vitrážové osvětlení 

Ólomüveg lámpák

Minden helyiség elengedhetetlen eleme a megvilágítás. Rögtön ahogy belépünk az ajtón, bekapcsoljuk a világítást. A Tiffany lámpák biztosan felketik mindenki érdeklődését. 
Az ólomüveg lámpák közt megtalálhatóak a ólomüveg állólámpák, amelyet ha megfelelően helyezünk el, biztosan szerertni fogjuk. Az ólomüveg lámpák talpazatait leggyakrabban fémből, vagy bronzból készítik patinás felülettel, leggyakrabban arany és réz színben. A színek izgalmas játékát megtalálhatjuk a csillárok és a mennyezeti lámpák közt, amelyekkel nem csak a nappalikat és hálószobákat világíthatjuk meg, hanem a konyhába is tökéletesen illeszkednek. Az előszobát, vagy halat kiegészíthetjük fali lámpával. Tiffany. Az ólomüveg asztali lámpák jó szolgálatot tehetnek az íróasztalon, akár az éjjeli szekrényen is.
 Az ólomüveg lámpák minden esetben egy izgalmas, varázslatos légkört termtenek otthonunkban.
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Kérdezzen bármit

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

+36-1-999-6751(Hé-Pé, 7-15:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Hírlevél regisztráció

Akciók, kedvezmények és újdonságok az elsők között az Ön e-mailjére

Leiratkozás

Copyright © 1994 - 2021 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i