Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Lámpák és izzók ZigBee technológiával

Tanácsadás
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

A ZigBee egy open-source hálózat, amely lehetővé teszi több okos berendezés egymás közti kommunikációját azonos hálozaton keresztül. A ZigBee nagy előnye a nyitottság, ezzel lehetővé téve további eszközök, berendezések kapcsolódását.

Lámpák és izzók ZigBee technológiával

ZigBee egy vezeték nélküli adatküldési technológia, hasonló mint a Bluetooth. Összekapcsolja az alacsony teljesítményű berendezéseket kis távolságban (75m-ig). Licensz nelküli sávban üzemel 868 Mhz, 902-928 Mhz és 2,4 GHz, 20, 40 és 250 kbit/s sebességekkel 

Mi az a ZigBee?

Ez a megnevezés a méhek komunikációjából származik (bee), amelyek egy első ránézésre különös, értelmezhetetlen táncnak látszó mozgást végeznek (zigzag)

A ZigBee támogatja az egyes berendezéseket az okos háztartásban és fontos szerepet játszik az Intrenet világában a (Internet Of Things - IoT). A kódolt komunikáció képes összekapcsolni különböző gyártók berendezéseit, megtartva kompatibilitásukat és kényelmes vezérelhetőségüket. 
 

 

 Egy ZigBee központi egység segítségével, egyszerűen összekapcsolhatja a különböző termékeket és kényelmesen, interaktívan kezelheti a számítógépről, mobiltelefonról, vagy tabletről.

 

Standard ZigBee egyszerű vezeték nélküli komunikációra képes, alacsony hardware igénnyel és tépellátással. Ebből adódóan a ZigBee hálozát előnye, az elemmel üzemelő aplikációk, ahol lényegesen alacsonyabb energifelvétel mellett, nagyobb távolságból komunikál, összehasonlítva a Bluetooth technológiával, amely csak 10 méterig használható. 

Másik megközelítésből viszont lassabb az adatkomunikáció, amyely viszont a legtöbb aplikációnál elégséges.

Felhasználhhatóak elsősorban a berendezések vezeték nélküli ki-és bekpacsolásnál a háztartásban (megvilágítás, redőnyök működtetése, ajtók zárása-nyitása), vagy a fogyasztók programozása (TV, DVD, HIFI rendszer,klimatizáció)

A lassabb adatátvitelnek köszönhetően a ZigBee rendszer ellenálóbb a külső zavarásoknak, amelynek köszönhetően az iparban is jól alkalmazható. 


A ZigBee meghatározó előnyei

  • megbízható és biztonságos vezeték nélküli komunikáció
  • együttműködés a különböző gyártmányok között a gyártó által engedélyezve, esetleg a harmadik fél
  • egyszerű beüzemelés saját erőből
  • minimális energiafogyasztás
  • vezérlés interneten keresztül a távolból
  • nagy mennyiségű elérhető berendezés
  • alacsony beszerzési ár és könnyű bővíthetőség
  • csak egy vezérlő egység és érzékelő szükséges

 

Philips Hue intelligens megvilágítási rendszer

A ZigBee protokolt használó rendszert saját termékeiknél Philips Hue néven ismerjük. Egy speciális zárt intelligens világítási rendszerről van szó, amely nem támogatja a más gyártók termékeit, de az egyesített lámpákat és Philips izzókat vezérelhetjük a ZigBee technológia segítségével kényelmesen a telefon, tablet segítségével az otthonunktól távol. 

A mobil telefonon elérhető Geolokáció segítségéevl a Philips Hue intelligens megvilágítás képes be-illetve kikapcsolni az izzó, ahogy egy bizonyos távolságban vagyunk otthonunktól. Képes például bekapcsolni a bekötőut fényeit, amennyiben  méterre van a háztól a bekapcsolja a folyosó megvilágítást, konyhát, vagy a nappali világítását. A Philips Hue együttműködik az Apple HomeKit rendszerrel, még hangvezérlés is lehetséges.

A ZigBee jövője

 
A ZigBee technológiával kompatibilis termékek skálája intenzíven bővül és egyszerűen kiszolgálhatja egész háztartását a telefonja segítségével, még ha nem is tartózkodik otthon. Az érzékelő segítségével egyszerűen megtudhatja, hogy mi történik otthonában és adott esetben automatikusan figyelmezteti Önt a rendszer. 

 

 

 
A ZigBee rendszer felismeri a helyzetét és automatikusan bekapcsolja a járda lámpáit, elindítja a fűtást, beállítja a redőnyöket a megfelelő pozícióba és még sok minden mást. Abban a pillanatban ahogy elhagyja otthonát, a csillárt kikapcsolja, aktiválja a riasztót, csökkenti a hőmérsékletet és elvégzi a beállított feladatokat. Így sok időt takaríthat meg és gondoktól szabadulhat meg pénzt megtakarítva.
Ez már mind valság. 

 

 

 

 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Copyright © 1994 - 2024 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i