Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Amazon Alexa és Google Assistant segítenek az intelligens megvilágításba.

Beltér
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Azt a tényt, hogy a technológiák rohamosan fejlődnek, már meg sem kell említenünk. Szeretnénk Önnek bemutatni azokat a rendszereket, amelyekkel az élete még egyszerűbb lehet.

Apple HomeKit

Ha szereti a modern háztartásokat, az újkori technológiákat, akkor biztosan nagyra értékeli az Apple Homekit okos rendszerét. Ezzel a megnevezéssel szinte az összes terméket illethetjük, amellyel a háztartását okossá teheti. A tőbbi rendszerhez képest különösen előnyős és ez abból következik, hogy nincs szükség egy központi vezérlőegységre, amely nélkül szinte az összes többi rendszer nem működőképes. Amennyiben úgy dönt, hogy ezt a rendszert szeretné alkalmazni, csupán egy Apple iPhone, iPod vagy iPod Touch berendezésre és iOS  operációs rendszerre lesz szükség. Közvetlen ezekről az eszközökről tudja majd vezérelni a csatlakoztatott berendezéseket. Megemlíthetjük pl. a redőny, hőmérséklet, egyéb elektromos berendezések vezérlését, természetesen nálunk beszerezhetőek az izzók is, amellyeket a legegyszerűbben szabályozhat. Ez az intelligens rendszer összekapcsolja a különböző gyártók termékeit, ezért nem kell attól tartani, hogy csak egy gyártó termékeit vásárolhatjuk és  használhatjuk a rendszer segítségével.  
 
null 

Ha szeretné könnyebbé tenni életét és haztártása irányítását, akkor csak egy pár dologra lesz szüksége 

  • szüksége lesz olyan termékekre, amelyek az Apple HomeKit által certifikálva vannak, ezt a jelőlésből láthatjuk, „Works with Apple  HomeKit“
  • a vezérléshez szükséglesz egy iPhone, iPad vagy iPod Touch okos eszközre iOS operációs rendszerrel minimum 8.1 vagy újabb verzióval
  • a következő fontos részlet a megfelelő applikáció
  • a helyes beállításhoz az iOS rendszrebe szükséges aplikáció Kulcstartó és Háztartás 
null

Mit tesz lehetőve az Apple Homekit rendszer?

  • ahogy már említettük, ez az okos rendszer az IPhone-ról minden csatlakoztatott berendezést vezérelhetjük. Lehetésges a hangvezérlés is. Ezt a funkciót a "hang parancsok Siri" találhatjuk meg.
  • A következő lehetőség profil kilalakítása, amelyet igénye szerint manuálisan, vagy automatikusan mködtethet. 3 típusú profilt hozhatunk létre, testreszabhatunk.

  1. Profil Reggel – ha reggel későn ébred és nincs elég ideje semmire sem, ezzel a profillal rengeteg időt takaríthat meg. Beállíthatja a gyorsforraló, redőny nyitása, okos izzó kapcsolása, fények kapcsolása, télen a hőmérséklet szabályozását automatikusan. Ahogy elmegy otthonról mindent lekapcsol.
  2. Profil Hazaérkezés – itt szintén mindent beállíthatunk igényünk szerint. Nyáron pl. elindíthatjuk a klimatizációt, télen emelni a hőmérsékletet, vagy ismét bekapcsolni a gyorsforralót, mosógépet stb.
  3. Profil Alvás – ismét az okos izzóinknak köszönhetően, ezzzel a beállítással kikapcsolhatja a fényeket az egész házban és bekapcsolhatja az éjjeli irányfényeket. Ha elfelejtette bezárni aza ajtókat, ezt is elvégzi Ön helyett.
null
 
Amennyiben szeretne a háztartása vezérléséhez további tagokat hozzáadni, ez lehetséges iCloudon keresztül. Bővíthet, párosíthat több háztartást, amelyet egy berendezésről vezérelhet. 

Google Assistant

A Google Assistant egy további okos rendszer. Ennek a rendszernek a használtához nincs szüksége a legújabb iPod-ra vagy iPhone-ra. Ezt a rendszert a lassabb, gyengébb szoftverrel rendelkező, régebbi telefonokkal is működtethetjük. Mondhatjuk, hogy egy mesterséges intelligenciáról van szó Cloudu. Úgynevezett "virtuális asszisztens" -ről van szó. Természetesen Android rendszerű telefonra van szükségünk és internet kapcsolatra. Egy virtuális segédről van szó a Google cégtől. Az aktiválása egyszerű és általában az összes telefonon azonos. Tehát a működéshez elegendő az érintés. Ennek az aktiválásához elegendő egy hangutasítás, hogy konkrétan mit tegyen, mit keressen a rendszer. Nálunk izzók is kaphatóak, amelyeket hozzáadthatjuk ehhez a rendszerhez és vezérelhetjük vele az izzókat.
null

Amazon Alexa

További okos rendszer, amellyel működtethetjük a berendezéselet háztartásunkban, "virtuális segéd" az Amazon Alexa.  Webáruházunkban megtalálhatóak az izzók, emyleyek támogátják ezt a rendszert. Ahogy már a neve is mutatja, ezt a virtuális asszisztenst egy hatalmas cég fejlesztette ki az Amazon és természetesen folyamatosan tovább fejleszti. A többi rendszerrel szemben az Amazon Alexát csak saját vezérlőegységgel működtethetjük. Lehetőség van viszont egy kiegészítő aplikáció letöltésére okostelefonra, Android vagy iOS rendszerrel. Az Amazon Echo hangal vezérelt hangszórónál találkozhatunk ezzel az aplikációval. A második generáció állítólag a legnagyobb konkurense a Google Home okosrendszernek. 
 
null 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Copyright © 1993 - 2024 Donoci®, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i