Összehasonlítani
Bejelentkezés
Regisztráció
Levy banner
Pravý banner

Hívjon minket,várjuk hívását

+36-1-999-6751 (Hé - Pé 7-15:30)
MENÜ
0 0 Ft
10 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!
Kategóriák

Fürdőszobai zónák

Beltéri világítás

Tamás

Bár úgy tűnhet, hogy lámpát venni és azt felszerelni nem tudomány, gyakorlatban ez nem egyszerű feladat. Különösen a fürdőszobai világítás kiválasztására kell nagy figyelmet fordítani. Mint az ismert, a víz nagyon jó elektromos vezető, ezért szükséges az összes készüléket védeni a vízbehatolás ellen.

Bár úgy tűnhet, hogy lámpát venni és azt felszerelni nem tudomány, gyakorlatban ez nem egyszerű feladat. Különösen a fürdőszobai világítás kiválasztására kell nagy figyelmet fordítani. Mint az ismert, a víz nagyon elektromos vezető, ezért szükséges az összes készüléket védeni a vízbehatolás ellen. Ezért az elektromos berendezések felszerelésére a fürdőszobában szigorú szabályok és szabványok irányadóak.

Ahhoz, hogy a megfelelő világítást ki tudjuk választani, el kell azon gondolkodnunk, a fürdőszoba melyik részébe és milyen céllal akarunk lámpát választani. A fürdőszoba ugyanis fel van osztva az úgynevezett biztonsági zónákra.

Biztonsági zónák:
• Zóna 0 - A fürdőkád vagy zuhanyozófülke belső tere. Itt nem lehet elhelyezni semmilyen kapcsolót vagy konnektort.
• Zóna 1 - A fürdőkád vagy zuhanyozófülke szélével határolt terület 2,25m magasságban (a padlótól mérve). Itt csak biztonságos alacsony feszültségű berendezések lehetnek abban az esetben, ha a biztonságos feszültség forrása a 0, 1 és 2 zónán kivűl van.
• Zóna 2 - Ez egyrészt a fürdőkád vagy zuhanyozófülke szélétől számított 0,6m széles és a padlótól 2,25m magas terület, másrészt a 1 zóna feletti terület. Itt  lehet konnektor a borotválóhoz valamint biztonságos alacsony feszültségű kapcsolók és konnektorok abban az esetben, ha a biztonságos feszültség forrása a 0,1 és 2 zónán kívül van.
• Zóna 3 - A 0,1 és 2 zónákon kivüli terület.

És most néhány szót magához a vásárláshoz. Elsődleges szempont a lámpa kiválasztásához, a fürdőszoba melyik részébe akarjuk a világítást elhelyezni. E szerint megtudjuk határozni a biztonsági zónát és a lámpa szükséges behatolás elleni védettségét. Ezek után elég kinyitni valamilyen lámpa e-shopot, például a www.lampak.hu és ott kiválasztani a széles választékból a védettség szerint. Azonban ne felejtse el, hogy a lámpák üzembe helyezését szakképzett villanyszerelőnek kell elvégeznie!

Arról milyen védettsége van a kiválasztott lámpának többet megtudhat ebben a hírben.

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Kérdezzen bármit

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

+36-1-999-6751(Hé-Pé, 7-15:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Hírlevél regisztráció

Akciók, kedvezmények és újdonságok az elsők között az Ön e-mailjére

Leiratkozás

Copyright © 1994 - 2021 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i