Összehasonlítani
Bejelentkezés
Regisztráció
Levý banner
Pravý banner

Hívjon minket,várjuk hívását

+36-1-999-6751 (Hé - Pé 7-15:30)
MENÜ
0 0 Ft
10 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!
Kategóriák

A kompakt fénycső vagy a LED-es izzó a jobb?

A fényforrásokról

Tamás

Milyenek az előnyei és hátrányai a kompakt fénycsöveknek és LED-es izzóknak?

Egyértelmű, hogy a hagyományos izzók és az energiatakarékos halogén izzók kora a viszonylag magas energia szükségletüknek köszönhetően lassan végéhez közeledik. Napjainkban és a közel jövőben a fénycsöves (kompakt) izzók és a LED izzók veszik át a szerepüket. Melyik a jobb, melyiket vásároljuk? 

Több az előnye a LED izzónak

A fénycsövek és a LED-es izzók hatékonysága hasonló, mind két fényforrás 1W fogyasztás mellet átlag 50 lumen fényáramot bocsát ki. Mindkettőt gond nélkül használhatjuk a hagyományos izzók helyett, mert E27 és E14 foglalattal gyártják őket.
 
A LED-es izzók legnagyobb előnye a hosszú élettartam, amely elérheti a 25 000 órát is. A LED-es fényforrások szintén büszkélkedhetnek szinte azonnali teljes teljesítménnyel és  nem tartalmaznak higanyt, aminek köszönhetően nem kell őket veszélyes hulladékként feldolgozni és megsemmisíteni. Szintén nem érzékenyek a gyakori be és kikapcsolásra, a fénycsövek esetében az az élettartamuk rohamos rövidüléséhez vezet. A kompakt fénycsöveknél ajánlott a be és kikapcsolás közötti világítási idő kb. 30 perc.

Másrészt a fénycsövek legnagyobb előnye az olcsóbb beszerzési ár. Körülbelül csak a felébe kerülnek mint a LED-es izzók. Ennek ellenére hosszabb távon (többet a Mennyi pénzt takaríthat meg a LED-es izzóval? cikkünkben) a LED-es izzók használata kifizetőbb.
LED-es fényforrások használhatóak minden helyiségben. Ideálisak a spotlámpákba vagy design lámpákba.
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Kérdezzen bármit

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

+36-1-999-6751(Hé-Pé, 7-15:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Hírlevél regisztráció

Akciók, kedvezmények és újdonságok az elsők között az Ön e-mailjére

Leiratkozás

Copyright © 1994 - 2021 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i