Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Lámpák és színei

Beltéri világítás

Tamás

A világítótest kiválasztásakor ne csak a lámpa típusára és alakjára ügyeljünk. A színek is fontos szerepet játszanak.

A világítótestek színei

Ami a lámpák színét illeti, elsősorban fontos az, hogy hová is szeretné a lámpát elhelyezni. Amennyiben olyan stílusban van kialakítva a helysége, melybe leginkább egy kristály csillár illene a legjobban, akkor egy piros színű csillár nem igazán lesz jó választás. Amennyiben mégis hiányzanak a színek a helységből és egy színes lámpatest egészítené ki az egész belteret, akkor nálunk biztos talál megfelelőt.

Konyhába tökéletesen illenek pl. bézs, szürke, fekete vagy barna színű csillárok. Természetesen ezeken kívül más színt is választhatunk. Csodálatosan mutathatnak pl. a piros, kék vagy más csillárok illetve mennyezeti lámpák. Fontos, hogy a lámpák a berendezéssel összhangban legyenek. Egy sötét rózsaszínű csillár nem biztos hogy illeni fog egy barna színű konyhaszekrényhez. Ugyanez vonatkozik a többi helységre is. Általában igaz, hogy a konyhába legjobban a meleg szín ajánlatos, míg a hálóba inkább hidegebb színt válasszunk. A nappali az egész dizájntól függ. A sötétebb árnyalat itt valószínüleg jobban illik majd mint a pasztell szín. Ami a színeket illeti, a gyerekszoba az, ahol igazán elengedheti a fantáziáját. Kislányok számára különböző rózsaszínű, piros, vagy tarka gyermeklámpák találhatók kínálatunkban. Csillároktól kezdve egészen az asztali lámpákig. A fiúk számára pedig számtalan kék, zöld színű lámpákat ajánlunk akár képekkel is. Elég csak elgondolkodni, melyik szín szerezne legnagyobb örömöt gyermekének.  

Meleg vagy hideg fény?


A világítótest színenek megválasztása után szükséges eldönteni az izzó színét is. Meleg vagy hideg fehér színű izzót válasszunk? Természetesen attól függ, milyen helységbe lesz a lámpa elhelyezve. A meleg fehér szín általában a pihenő zónába alkalmas. Kellemes sárgás árnyalata van. Hagyományos, halogén és LED izzók is képesek ezt az árnyalatot produkálni. A LED izzók eseteben azonban a fény kevésbé sárgás, inkább fehérebb a többi meleg fehér fényű izzókhoz képest. A meleg fehér fény leginkább a hálóba illetve gyerekszobába ajánlatos. Természetesen a nappaliba is tökéletesen megfelel. 

Továbbá itt vannak a hideg fehér szíhőmérsékletű izzók. Ezeknek az izzóknak a fénye sokkal világosabb és akár kék színű árnyalata is lehet. A hideg fehér fény előnye, hogy nem fárassza annyira a szemet. Ezért a legalkalmasabbak munkavégzéshez. Legyen az munka a számítógép mellett, vagy más manuális munka. Tanácsos dolgozószobában illetve gyermekszobában iróasztal közelében használni, ahol gyermekei tanulni fognak. Ezeket az izzókat gyakran használjuk irodahelységekben, csarnokokban, ipari illetve üzlethelységekben is. 

A fehér további színárnyalata, melyről szintén nem szabad megfeledeznünk, a nappali fehér szín. Semleges fehérként is megtalálhatjuk. Az izzók fénye fehéres, hidegebb árnyalattal és leginkább konyhák, fürdőszobák, folyosók vagy lépcsőházak megvilágítására szolgál.  Színes világítás

Modern napjainkban, mikor is a technológia folyamatosan halad a korral, nem szükséges csupán a meleg és hideg fehér színhőmérsékletre korlátozódni. Amennyiben a lámpánál vagy a csillárnál szeretné megválasztani a fényerő intenzitását, elég kiválasztani a megfelelő lámpát a dimmelhető lámpák kategóriájából. Ennél több lehetőség is lehetséges. Vásárolhat RGB izzót vagy RGB LED szalagot, mely bármilyen színben világít.

Vagy megvárolhatja rögtön az inteligens világítótesteket, melyek szintén tartalmazzák az előbbi funkciókat. Távirányító vagy okos eszköz segítségével kiválaszthatja a színt és a fényerősségét is. Fehértől, a kéken illetve zöld színen keresztül egészen a piros színig. Az okos lámpáknak ezen felül további előnyei is vannak. A színes megvilágítással belterének egy teljesen új hangulatot kölcsönözhet. Ha tehát a lámpáját fogja vásárolni, nefeledkezzen meg a megfelelő színre is ügyelni. 

 


Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Kérdezzen bármit

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Copyright © 1994 - 2022 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i