Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan kell felszerelni a LED-szalagot?

Hírek és közlemények

Tamás

A különböző LED szalagok felszerelése és rögzítése nagyon egyszerű lépésekből áll. Nézzkük csak!

Mi az előnye a LED világításnak?

A LED lámpákat hosszú élettartam, modernitás és gazdaságosság jellemzi. Az összes LED-es termék, mint például a LED izzók, LED szalagok és más LED világítás élettartama hosszabb a klasszikus lámpákhoz képest, és az energiaköltségük nagyon alacsony.

A LED szalagok hangulatfényként és irányfényként is tökéletes célt szolgálhatnak. A LED-szalagok általában alacsony, 12V-os feszültséggel működnek, de természetesen 24V-os tápot is talál a piacon. Fontos, hogy gondosan ellenőrizze a csomagoláson található adatokat a megfelelő tápegység választása érdekében, így az biztosan nem égeti le a szalagot és nem csökkenti annak teljesítményét!

A LED szalagok csatlakoztatása egyszerű lépésekből áll: először csatlakoztassa a 230 V-os tápegységet, aztán következik a táp és végül a LED szalag! Csatlakoztassa a 230 V-ot a tápegység bemenetéhez, a szalagunkat pedig a kimenetéhez! A be- és kilépési pontok jelölve és feliratozva vannak, így ezeknek a helyeknek a megtalálása nem jelenthet gondot.


Hogyan csatlakoztassuk a LED szalagot a kapcsolóhoz?

A kapcsolón lévő csatlakozóhoz a szalaghoz való bevezetőt kell forrasztani. Ezután a következő csatlakozónál hozzá kell forrasztani a vezetékeket a 12 V-os tápegységhez.

A kábelek általában piros és fekete színnel vannak jelölve. Hiba esetén semmi rossz nem történik, de a mechanizmus működésre képtelen lesz. Az utolsó lépés a kapcsoló visszahelyezése annak helyére. Javasoljuk, hogy fúrjon egy kis lyukat az adódióda szabad áthaladásához!


Hogyan kell csatlakoztatni az RGB LED szalagot?

Az RGB szalag csatlakoztatása másképp néz ki, mint az egyszínű szalag esetében, mert az RGB-ben a meghajtó is benne van. Csatlakoztassa a 230 V-os tápegységet a tápegység bemeneteihez (L és N jelzéssel)!

Ezután csatlakoztatjuk a meghajtó bemenetét. Az RGB LED szalag négy vezetékből áll. Fontos, hogy a vezérlő mínuszként jelölt bemenetelek jól csatlakozzanak a vezérlőben lévő mínuszokhoz. Ugyanígy a pluszokkal. Ha RGBW szalagot csatlakoztatunk, akkor öt ilyen vezetékünk lesz.

Hogyan szereljük fel a LED szalagot?

A LED szalag felszerelésének többféle módja is van. A legkevésbé látható és mégis a legegyszerűbb mód a ragasztóval történő rögzítés, melyet a LED-es szalag alján talál. Elég eltávolítani a védőfóliát, és a szalagot a kiválasztott helyre helyezni. Az ilyen LED-ek csak beltéri használatra alkalmasak.

Ha a szalag beépített tápellátással rendelkezik, használhatja a LED szalaghoz mellékelt, rögzítő fogantyúkat. Ha a kérdéses tartóknak nincs öntapadó lábai, lyukakat kell fúrnia.

Az utolsó módszer egy LED-szalag bevezetése egy speciális alumíniumprofilra, amely a szalag világítóteste lesz. Ebben az esetben fontos elem a megfelelő hőelvezetés biztosítása a diódáról.Hogyan szereljük fel a LED-szalagot a mennyezetre?

A LED szalag felszerelése erre a helyre nem jelent nagy problémát. Először is érdemes gondoskodni arról, hogy a mennyezet felülete tiszta legyen. Ezután mérje meg a mennyezetet, és válassza ki a megfelelő alkatrészeket!

Álmennyezetre történő felszereléshez válasszunk egy könnyen elérhető és szellőző helyet a tápegység és/vagy a vezérlő elrejtéséhez. Ezután nincs más hátra, mint csatlakoztatni az áramhoz, és feltenni a szalagot. Tipp: luxus érzést kelthet, ha hangulatvilágításként a LED szalagokat az álmennyezethez, a lépcső korlátjához, a konyha pultjához és/vagy az ágy alá helyezzük. Válasszon olyan LED szalagot, melynek színeit is váltogathatja!
Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Copyright © 1994 - 2023 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i