Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Takarítson meg áramot és pénzt a LED világítással

Hírek és közlemények

Tamás

A LED-es világítás magasabb költséggel jár, de többféle energia- és pénzmegtakarítási lehetőséget biztosít.

A LED-es világítást a klasszikus világításhoz képest energiatakarékosság jellemzi, melynek alapja az alacsonyabb fogyasztás, valamint a hosszabb élettartam. A megfelelő LED világítás kiválasztásával azonban még több energiát takaríthat meg.

A LED világítás legnagyobb előnyei

Ha a LED-es világítás előnyeiről akarunk beszélni, akkor nem is kezdhetünk mással, mint az alacsony energiafogyasztással. A klasszikus wolfram izzóhoz képest az energiamegtakarítás eléri a 80%-ot. Ezenkívül a halogén izzók, amelyek akár háromszor drágábbak, nem hasonlíthatók össze a LED-izzókkal.


Az energiatakarékosság mellett előnye a két típussal szemben az őket meghaladó élettartam, ami akár 25 000 órát is elér. A magyarázat a LED technológia. A LED izzóban nincs könnyű égés. Ez az elektronok két félvezető anyagon való áthaladásával jön létre, ami jelentősen hozzájárul a technológiai megtakarításokhoz és támogatja ennek a fényforrásnak a hosszabb élettartamát.


A LED-es világítás alacsony fogyasztása és hosszabb élettartama miatt anyagilag is megéri, hiszen mindkét előny idővel kompenzálja a magasabb költségét.


Hogyan takaríthat meg még többet – érzékelős és intelligens LED világítás

A LED világítás még több energiát és pénzt takaríthat meg, ha a megfelelő típust választja.


Ilyen például az érzékelős LED-es világítás Általában megegyezik a bemeneti teljesítménnyel, mint a szenzor nélküliek (tehát a fogyasztásuk is hasonló), de nagy előnyük, hogy velük elkerüljük azokat a helyzeteket, amikor elfelejtjük lekapcsolni a villanyt. Így nem fognak feleslegesen világítani – és ebben az esetben tulajdonképpen energiát takarítunk meg.


Az érzékelőkkel ellátott lámpák másik előnye a felhasználó kényelme. A lámpa bekapcsol, ha az érzékelő mozgást észlel. A lámpa egy ideig fel van kapcsolva, és miután észreveszi, hogy a személy elhagyta a forrás hatókörét, ismét kikapcsol. Így nem kell keresni a villanykapcsolót, és ez különösen hasznos sötét éjszakákon, vagy amikor táskák vannak a kezében.


Az intelligens izzók további energiatakarékossági lehetőségek, amelyek segítenek az energiamegtakarításban. Ez azért van, mert átgondolják a megfelelő beállításokat az Ön számára. Amellett, hogy kevesebb energiával lehet tompítani és szabályozni a fényintenzitást, az előnyök különösen az automatizálásban rejlenek. Az intuitív intelligens világításnak köszönhetően például soha nem fordul elő Önnel, hogy elfelejtené lekapcsolni a lámpákat, amikor elhagyja a házat, mert azok kikapcsolhatják magukat.

Még egy lépés előre – ultra hatékony izzók

Ha mind a technológia, mind az energiamegtakarítás terén a legújabb trendeket keresi, akkor választhat egy ultrahatékony izzót. Ezek új technológiákat alkalmaznak a szénlábnyom csökkentése, az anyagpazarlás és az energiafogyasztás csökkentése érdekében. Ez a kategória csak egyharmada a többi LED izzónak. Ugyanakkor hosszabb az élettartamuk is.


Miért előnyös az ultra hatékony világítás?

  • A legfejlettebb technológiával rendelkezik
  • Energiafogyasztása csaknem egyharmada, és 60%-ot takarít meg egy klasszikus LED-izzóhoz képest
  • Alacsonyabb fogyasztásának köszönhetően pénzt takarít meg
  • Az átlagos élettartam eléri az 50 000 órát (több mint háromszor annyi, mint egy klasszikus LED izzóé)
  • Környezetbarát


Mire kell gondolni a LED világítás kiválasztásakor

A megfelelő LED-világítás kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy emlékezzen a kívánt funkcióra és az otthoni elhelyezkedésre. Tudnunk kell, hogy belső vagy külső világítást tervezünk. A kültérieknek megvannak a sajátosságai: fontos szerepet játszik az IP védettségi fokozat értéke, amely a külső hatások (főleg az időjárás) elleni védelem. De vannak belső lámpák is amelyekmagasabb IP védelmi fokozatot is igényelhetnek. Ez vonatkozik például a fürdőszobák világítására = víz közelében elhelyezett lámpákra. Minden típusú lámpa és izzó esetében a fényerő (intenzitás) és a fényszín (kromatikusság) is nagyon fontos tulajdonság, mert ezek határozzák meg a helyiség légkörét. Végül, de nem utolsósorban meg kell említeni a tervezés fontosságát és a világítás általános beállítását az otthoni környezetben.

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Copyright © 1993 - 2024 Donoci®, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i