Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Napelemek, bizonyosság bizonytalan időkben

Kültér
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

A napelemek az önellátó háztartás kulcsa, nem kell félni a beérkező villanyszámláktól.

A Nap sokáig itt volt előttünk, és nélküle soha nem tudnánk élni a bolygónkon. A napsugár amellett, hogy D-vitamin forrás, energiaforrás is. Nem csak nekünk, hanem a körülöttünk lévő dolgoknak is. Más természeti erőforrások mellett, mint például a szél, a víz vagy a geotermikus hő, a napenergia az egyik megújuló energiaforrás (együttesen zöld energiának nevezzük). Ezekre jellemző, hogy idővel természetesen megújulhatnak.

Mindannyiunkat érint. A minket körülvevő világ időnként kihívásokat hoz. Az egyik az, hogy megtaláljuk a módját a lakhatási költségek csökkentésének. Látjuk, hogy a bizonylatokon lévő összeg nő, de tehetünk-e ez ellen valamit? Természetesen. A napenergia a válasz, amelyet arra a kérdésre keres, hogy hogyan lehet biztos abban, hogy nem fizet többet, mint amennyit szeretne. Vessünk egy rövid áttekintést a napelemek tényleges működésére.


Napelemek – hogyan működnek?

Ha arról akarnánk írni, hogy egy napelem hogyan fogadja a napsugarakat és alakítja át azokat elektromos árammá, az sok fejezetet venne igénybe. Tehát legalább röviden: a napelemek a fotovoltaikus módszert használják. A napsugárzás egyenárammá történő közvetlen átalakításával működik. Ennek a jelenségnek a közvetítője a fotovoltaikus cellák, amelyek együtt egy egységet alkotnak - egy fotovoltaikus (napelemes) panelt. Még mindig nem egyszerű? Nem bizony. A bizonyíték valószínűleg az, hogy 1905-ben maga Albert Einstein nyerte el a fizikai Nobel-díjat a fotoelektromos hatás magyarázatáért. Az előny számunkra, hogy Einstein minden bonyolult dologról gondoskodott. És mi most megtehetjük a legegyszerűbb részt, hogy kiválasztjuk a megfelelő napelemet. Az otthoni napelemek használata nagyon egyszerű. Most beszéljünk többet arról, hogy miért érdemes napelemeket vásárolni.

Vásároljon, helyezze el, világítson

Korábban elmondtuk, hogy a napelemek beszerzése anyagilag előnyös. De mit jelent ez a gyakorlatban? Egy fotovoltaikus panel vásárlása körülbelül néhány száz euróba kerül. De hányra van szüksége ahhoz, hogy teljes mértékben kiszolgálja otthonát? Természetesen ez a ház méretétől is függ. Átlagosan körülbelül tizenkét-húsz panelnek elegendőnek kell lennie. A teljes beruházási összeg tehát száz-kétszázezer között mozog. De! A visszaadása szupergyors. Az egyszerű egyenlet érvényes - Ön évente több tízezer forintot költ áramra napelem nélkül (a napenergia költsége sokszorosan alacsonyabb), így néhány éven belül minden pénzt visszakap. Emellett a feltételek teljesülése esetén a RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázat révén pénzt is kaphat. A program konkrét feltételeit a Környezetvédelmi Minisztérium honlapján találja.

Nem csak a pénz számít. A napenergia nagyon környezetbarát. Már csak azért is, mert a paneleken kívül csak a Napra van szüksége. Ha otthonában napenergiát használ, az jó értelemben megszabadítja Önt attól, hogy a hálózati energiára szoruljon. Így nem kell rágni a körmét az emelkedő árakon, és nem fogják zavarni az áramszünetek sem.

Meggyőztük már, hogy megéri napelemeket vásárolni? Ha igen, kattintson a napelemeink széles kínálatára, beleértve a használatuk részleteit, és tegye a kosarába. Néhányukhoz mennyiségi kedvezményt is adunk - minél többet vásárol, annál kevesebbet fizet egy panelért. Már rendelkezik velük? Ezután már csak egy megfelelő helyre kell őket tenni. Mivel közvetlen napfényre van szüksége, a ház teteje a legmegfelelőbb megoldás. Pontosabban a déli fekvésű oldal, ideális esetben 25-38 fokos dőlésszöggel. De nem akadály a délkeleti vagy délnyugati fekvésű tető sem. Javasoljuk, hogy kerülje az északi oldalt, amely nem kap elég napfényt. Kész. Most már csak annyit kell tennie, hogy otthoni erőművéből élvezze az izzó első felizzását.Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Copyright © 1993 - 2024 Donoci®, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i