Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogyan kapcsoljuk össze a LED szalagokat

Tanácsadás
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Szeretnénk otthonunkba LED szalagokat elhelyezni, felszerelni a helyiséghez méretre szabva mint a profik? Fontos, hogy a végső kinézet tökéletes és esztétikus legyen. Ebben az esetben elkerülhetetlen a szalagok vágása, majd ismételt összekapcsolása. A LED szalagokat egy egyszerű késsel is elvághatjuk a megjelölt helyeken, ahol a réz csatlakozás található.

A LED szalagok felhelyezése
 
A szalagok nagy része öntapadős kivitelben készül, tehát nagyon egyszerűen felragaszthatjuk őket a már előre megtisztított, zsírtalanított felületre. Mindenképp ajánlott a LED szalagokat egy alumínium profilra felhelyezni. Az ilyen és ehez hasonló megoldás profiként hat. Nem utolsó sorban a fémre ragasztott szalagoknak lényegesen kedvezőbb lesz a hűtése, ebből adódóan az élettartamuk is megnövekszik.

A LED szalagok összekapcsolása
 
Minden egyes LED szalagon a gyártó már előre kialakítja a csatlakozási pontokat, amelyekre ráköthetjük a vezetékeket. Ezeken a pontokon a vágást követően megtaláljuk az előforrasztott kontaktusokat és összekötés (összekapcsolás) esetén, elegendő ezeket összeforrasztani a következő szalag pontjaival. Minden esetben fontos a kötéseket megfelelően szigetelnünk. Használhatunk szigetelőszalagot, szilikont vagy egyéb erre alkalmas anyagot. A LED szalagokat a CLICK konnektorok segítségével is összekapcsolhatjuk. Ez a típusú csatlakozási lehetőség igen egyszerű és gyors.
 
A LED szalagok bekötése
 
A szalagok nagy része egyenáromról működi 12V feszültséggel. Természetesen léteznek 24V vagy 230V feszültségről működőek is. Minden esetben a pontos feszültséget és egyéb műszaki adatokat, paramétereket a   termékleírásban megtalálhatják. Az szalagok összekötését követően, elegendő az első szalagot feszültség alá helyezni és az egész sor működésbe lép. A kültérben, vagy a fürdőszobában használt szalagokat fontos vízálló transzformátorral (tápegységgel) ellátni. A belső terekben, szobákban használt szalagokhoz természetesen elegendő az alacsonyabb védettségű tápegység használata.
 
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Copyright © 1994 - 2022 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i