Ingyenes szállítás 10,000 HUF felett

60 napos visszaküldési irányelv

10 év a magyar e-commerce piacon

+36 1 999 6751

Bejelentkezés / Regisztráció

0

0Ft

A kosár tartalma üres.

Vásároljon még 10 000Ftért, és INGYENES SZÁLLÍTÁST kap.

Hogyan kapcsoljuk össze a LED szalagokat

Tamás

Olv. ideje 3 perc
Tanácsadás

Szeretnénk otthonunkba LED szalagokat elhelyezni, felszerelni a helyiséghez méretre szabva mint a profik? Fontos, hogy a végső kinézet tökéletes és esztétikus legyen. Ebben az esetben elkerülhetetlen a szalagok vágása, majd ismételt összekapcsolása. A LED szalagokat egy egyszerű késsel is elvághatjuk a megjelölt helyeken, ahol a réz csatlakozás található.

A LED szalagok felhelyezése
 
A szalagok nagy része öntapadős kivitelben készül, tehát nagyon egyszerűen felragaszthatjuk őket a már előre megtisztított, zsírtalanított felületre. Mindenképp ajánlott a LED szalagokat egy alumínium profilra felhelyezni. Az ilyen és ehez hasonló megoldás profiként hat. Nem utolsó sorban a fémre ragasztott szalagoknak lényegesen kedvezőbb lesz a hűtése, ebből adódóan az élettartamuk is megnövekszik.

A LED szalagok összekapcsolása
 
Minden egyes LED szalagon a gyártó már előre kialakítja a csatlakozási pontokat, amelyekre ráköthetjük a vezetékeket. Ezeken a pontokon a vágást követően megtaláljuk az előforrasztott kontaktusokat és összekötés (összekapcsolás) esetén, elegendő ezeket összeforrasztani a következő szalag pontjaival. Minden esetben fontos a kötéseket megfelelően szigetelnünk. Használhatunk szigetelőszalagot, szilikont vagy egyéb erre alkalmas anyagot. A LED szalagokat a CLICK konnektorok segítségével is összekapcsolhatjuk. Ez a típusú csatlakozási lehetőség igen egyszerű és gyors.
 
A LED szalagok bekötése
 
A szalagok nagy része egyenáromról működi 12V feszültséggel. Természetesen léteznek 24V vagy 230V feszültségről működőek is. Minden esetben a pontos feszültséget és egyéb műszaki adatokat, paramétereket a   termékleírásban megtalálhatják. Az szalagok összekötését követően, elegendő az első szalagot feszültség alá helyezni és az egész sor működésbe lép. A kültérben, vagy a fürdőszobában használt szalagokat fontos vízálló transzformátorral (tápegységgel) ellátni. A belső terekben, szobákban használt szalagokhoz természetesen elegendő az alacsonyabb védettségű tápegység használata.
 
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Ajánlott termékek