Bejelentkezés
Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Hogy csatlakoztassuk a csillárt?

Lehet, hogy érdekli Önt
Válaszolt:
TamásTamás

Válasz:

Ha vásárolt egy új csillárt, akkor fontos a helyes bekötése. Hogy is csináljuk?

Biztonság a legfontosabb

Minden esetben, ha a elektromos vezeték bekötéséről van szó, forduljunk szakemberhez. Abban az esetben, ha mégis egyedül szeretné bekötni a csillárt szakember segítsége nélkül, fontos betartani az utasításokat és biztonsági előírásokat, hogy elkerüljük az esetleges veszélyes helyzeteket, sérüléseket az áramütés következtében. 
 
Ha a régi csillárt újra cseréli elsőként szükséges a régit leszerelni, amihez minden esetben szigetelt csavarhúzót, szerszámot használjon. A leszerelés megkezdése előtt, minden esetben áramtalanítsa a vezetéket, a biztosíték kikapcsolásával.  Természetesen elegendő azt a részt kikapcsolni, amely a világításhoz tartozik. Amennyiben nem tudja pontosan melyik biztosíték a megfelelő, abban az esetben kapcsolja ki a főkapcsolót. Ha ez megtőrtént, a munka elvégzése előtt mindenképp győződjön meg arról egy mérőműszerrel, hogy a vezetékek valóban feszültségmentesek. 
 
pojistky

Csillár felszerelése 

Abban az esetben, ha minden rendben van és meggyőződött arról, hogy nincs feszültség alatt a vezeték, kezdheti a vezetékek bekötését. A legtöbb esetben a mennyezetből három szál vezeték lóg ki, amelyből az egyik a nulla, a következő a fázis és a harmadik a védelem. Mindegyik más színnel van jelölve. A fázis barna, vagy fekete színű, a nulla vezeték kék és a védelem zöld-sárga színű. Ha mégsem biztos a vezetékek sorrendjében, jelölésében, ismét kapcsolja be a biztosítékokat és mérje le a vezetékeket. Amelyiknél a múszer, fázisceruza világít, az a fázis vezeték.
 
Ahogy sikerült beazonosítani és tisztázni a vezetékek típusát, elkezdheti a bekötésüket. A leggyakrabban a vezetékek csatlakoztatásáról lesz szó azonos színnel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fázis vezetékét az izzó érintkezőjére, amely barna, vagy fekete színű és a nulla vezetéket kék színű, a csillár áramköréhez csatlakoztassuk.  
 
 null
 
Abban az esetben, ha nagyobb méretű csillárt szeretne felszerelni, amely több izzót tartalmaz előfordulhat, hogy a fázis vezetékből kettőt találunk. A mennyezetből két fázis vezeték lóg ki semmi gond nem lesz a bekötéssel, járjon el azonos lépésekben, ahogy azt korábban leírtuk. 
Amennyiben nincs két fázis vezeték a mennyezeten két lehetőségünk van. Vagy a csillár egyik része fog világítani, vagy segítségül hív egy szakembert, aki megoldja a problémát. Mindenképpen igyekezzünk a vásárlást megelőzően felmérni a helyzetet és a megfelelő típusú csillárt kiválasztani az elketromos bekötésünkhöz. Ha már mindent sikerült bekötnünk, akkor már csak a csillárt kell rögzíteni a mennyezethez és behelyezni az izzókat. Utána ismét kapcsolja be a biztosítékokat és próbálja ki a világítás és győződjön meg arról, hogy megfelelően működik.
 
Ha a csillár világít gratulálunk! Még ha úgy is gondolja, hogy mindent megcsinál egyedül, ezt mégsem ajánljuk. A lámpák bekötéséhez ajánlatos minden esetben képzett villanyszerelőt hívni.
 
 
 
 

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Kérdezzen bármit

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 7-15:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Copyright © 1994 - 2022 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i