A legalacsonyabb ár garanciája! Ha azonos terméket talál máshol olcsóbban, tőlünk azt a terméket még olcsóbban kapja! további információ

Hívjon minket +36-1-999-6751

A kosár tartalma 0 0 Ft Újonnan az árakat áfával adjuk meg
0
Kedvenc tétélek
0

Önnek nincsenek kedvenc termékei.

Levy banner
Pravý banner
Kategóriák

LED szalag

Dátum: 12.9.2014

Ön sem állt ellen a legújabb technológiai találmány kísértésének, de nem tudja, hova és hogyan kell ezt a világítást elhelyezni? Egyszerűen megoldható ez a probléma, mi Önnek ebben segítünk!

LED szalag elhelyezhető különböző helyekre. Elsősorban a következő kérdést kell megválaszolnia. A LED szalag a  belső vagy a külső tér megvilágítására lesz használva? A belső térbe elég egyszerű LED szalagot venni, a külső térbe azonban vízállónak kell hogy legyen.
 • A beltéri használat példái:  Kirakatok, bárpultok, a konyhai pult, promóciós pultok, számítógépek, TV, bútor, sötét folyosók, öltözők, lépcsőházak, pincék, íróasztal, polcok megvilágítása ...
 • A kültéri alkalmazás példái: személyautó (lökhárító, karosszéria), poszter vitrinek, bejárati ajtó, kert, ablak párkány megvilágítása ....
A kívánt felületnek megfelelő LED szalag kiválasztása után az első lépés a szereléshez szükséges szerszámok és szerelési anyagok előkészítése. Mint példát a konyhai pult megvilágításának a szerelését írjuk le. Szüksége lesz a következőkre:
 • LED szalag
 • Tápegység a LED szalaghoz
 • Tápvezeték kábel (kéteres tápvezeték kábel - színes vezetékekkel a polarítás megkülönböztetésére)
 • forrasztó
 • szükséges kapcsoló
Ha minden szükséges dolgot előkészített, kezdheti a szerelést. Először azt a felületet tisztítsa le, ahova a világítást akarja felszerelni. Utána mérje meg, milyen hosszú a felület, hogy a szükséges hosszúságú szalagot le tudja vágni. A LED szalagok konstrukciója azonban nem teszi lehetővé a szalag levágását tetszés szerint. A megjelölt helyen kell rövidíteni. Ezek a jelzések egymástól általában 5 - 10 cm-re vannak. Ezeket a helyeket könnyen megtalálhatja, a + és - polusok megjelölésével ellátott vonalak alapján. Gyakran itt egy olló is rajzolva van.  Szükség esetén használjon a hosszabbításhoz kéteres tápvezetéket.
 
Az elektromos hálózatba való bekapcsolás után az Ön új világításának működnie kellene. Ha ez nem így van, akkor ellenőrizze, hogy a tápegység  aktív állapotban van-e, esetleg nem csinált-e hibát a bekötéskor.
 

Ügyeljen kérem a biztonságos szerelés érdekében a következőkre:

 • LED szalag nem üzemeltethető, ha még becsomagolt állapotban van.
 • A belépő feszültségnek 12V/DC kell lennie.
 • A szerelés során a helyes polaritás betartására (+/-) ügyelni kell, nem megfelelő bekötés esetén a LED tartozék meghibásodhat.
 • A sarokban ügyeljen a megfelelő hajtási sugár betartására (2 cm körül).
 • LED szalagot  ideális valamilyen fém felületre szerelni (például alumínium profil), amely hűtőfelületként és merevítésként is szolgál
És mint utolsó tanács, ne felejtse el, hogy a LED szalag és tartozékok szerelését csak szakember végezheti!
 

Copyright © 1990 – 2017 Lámpák.hu