Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

LED szalag - stílusos világítás

LED világítás

Tamás

Egyre többen használnak modern típusú megvilágítást – LED szalagot, amely energiatakarékos, könnyen szerelhető és főleg díszítő.

Egyre többen használnak modern típusú megvilágítást – LED szalagot, amely energiatakarékos, könnyen szerelhető és főleg díszítő.

LED szalagok mint pultmegvilágítók

Leggyakrabban a vevőink a LED szalagokat a konyhába vásárolják és mint pultmegvilágítás használják. Ha megfelelő intenzitású fényt választ, helyettesíti a hagyományos hosszú  pultmegvilágítókat. Mi több az RGB LED szalagoknál beállítható a szín és a fény intenzitása. Ennek köszönhetően a konyhában különböző hangulatot tud kialakítani. A különböző elvárásoknak való flexibilis megfelelésnek köszönhetően a LED szalagokat gyakran használják más helyiségekben is. A LED szalagokkal megvilágíthatóak a polcok vagy vitrinek alulról, mennyezetek, bárpultok, a TV vagy PC mögötti tér (kellemesebb és a szem egészségét védi az így megvilágított tér) vagy egy remek kép, szobor vagy oszlop. Nagyon szépen néznek ki, mint az a mellékelt képen látható, a LED szalagok a fürdőszobában. Itt a tükör, a kád vagy a zuhanyozó körül helyezhetők el a vízálló LED szalagok. Fel hívnánk a figyelmét az RGB LED szalagra, amely lehetőséget nyújt a színváltoztatásra.

 

Vízálló LED szalagok

A LED szalagokat lehet használni a külső térben is, csak arra kell figyelni, hogy vízálló legyen. Különösen a férfiak gyakran használják a LED szalagokat az autók lökhárítójának vagy alvázának megvilágítására. Gyakran láthatjuk a "színes világító pontokat" a kirakatokban, a párkányok és a bejárati ajtók körül. Külön kategóriát képez a LED szalagok használata mint karácsonyi megvilágítás. 
Webáruházunkban megtalálhatja a LED szalagokat különbőző hosszban, intenzitásban és színben. 

A LED szalagok szerelése

Leggyakrabban vásárolt az 5 méteres LED szalag. Gyakori a kérdés: Hogyan kell bekötni? Erre a kérdésre a válasz általában, hogy a szerelést és bekötést villanyszerelőre kell bízni, de itt ennek ellenére megpróbáljuk azt röviden leírni. 
A konyhai pult megvilágításának a szereléséhez  szüksége lesz a következőkre:
  • LED szalag
  • Tápegység a LED szalaghoz
  • Tápvezeték kábel (kéteres tápvezeték kábel - színes vezetékekkel a polarítás megkülönböztetésére)
  • forrasztó
  • szükséges kapcsoló
Ha minden szükséges dolgot előkészített, kezdheti a szerelést. Először azt a felületet tisztítsa le, ahova a világítást akarja felszerelni. Utána mérje meg, milyen hosszú a felület, hogy a szükséges hosszúságú szalagot le tudja vágni. A LED szalagok konstrukciója azonban nem teszi lehetővé a szalag levágását tetszés szerint. A megjelölt helyen kell rövidíteni. Ezek a jelzések egymástól általában 5 - 10 cm-re vannak. Ezeket a helyeket könnyen megtalálhatja, a + és - polusok megjelölésével ellátott vonalak alapján. Gyakran itt egy olló is rajzolva van.  Szükség esetén használjon a hosszabbításhoz kéteres tápvezetéket.

Ügyeljen kérem a biztonságos szerelés érdekében a következőkre:

  • LED szalag nem üzemeltethető, ha még becsomagolt állapotban van.
  • A belépő feszültségnek 12V/DC kell lennie.
  • A szerelés során a helyes polaritás betartására (+/-) ügyelni kell, nem megfelelő bekötés esetén a LED tartozék meghibásodhat.
  • A sarokban ügyeljen a megfelelő hajtási sugár betartására (2 cm körül).
  • LED szalagot  ideális valamilyen fém felületre szerelni (például alumínium profil), amely hűtőfelületként és merevítésként is szolgál.

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Copyright © 1994 - 2024 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i