A legalacsonyabb ár garanciája! Ha azonos terméket talál máshol olcsóbban, tőlünk azt a terméket még olcsóbban kapja! további információ

Hívjon minket +36-1-999-6751

A kosár tartalma 0 0 Ft Újonnan az árakat áfával adjuk meg
0
Kedvenc tétélek
0

Önnek nincsenek kedvenc termékei.

Levy banner
Pravý banner
Kategóriák

Hogyan válasszunk pultmegvilágítót

Dátum: 15.5.2014

A főzés során szükség van jó megvilágításra. A konyhapult megvilágítására pultmegvilágítókat vagy LED szalagokat ajánlunk.

A konyha ma már gyakran a lakás vagy családi ház legfontosabb helyiségének szerepét tölti be, ebből kifolyólag fontos a jó megvilágítás. Mint a többi helyiségben, itt sem elég csak a központi fényforrás a helyiség megfelelő megvilágításához. Mint azt elolvashatja a Hogyan válasszunk konyhai csillárt cikkünkben, leggyakrabban a konyhába a csillár vagy függeszték tölti be a központi fényforrás szerepét, ezeket a lámpákat vagy a helyiség közepébe vagy az étkezőasztal fölé tesszük, a helyiség alakjától és nagyságától függően. Továbbá a konyhában fontos a konyhapult megvilágítása, itt ajánlani tudunk néhány típusú lámpát.

A fénycsöves pultmegvilágítók vezetnek

Leggyakrabban a fénycsöves pultmegvilágítók vannak használva.  Lényegében ezek a lámpák a fénycsőből és az azt körül vevő lámpatestből állnak. A pultmegvilágító hosszát a megvilágítandó pult hosszához kell választani, mivel itt különösen igaz, a spórolni nem éri meg. A munkához, különösen késsel a kézben, jó megvilágításra van szükség. Az általános tanács szerint a konyhai pult esetében a megvilágítás értékének kb. 300 luxnak kell lennie (többet a megvilágítás értékéről a Milyen izzóra van szükség? cikkünkben tudhat meg).
A fénycsövek előnye a magas megvilágítás értéke az egész megvilágított felületen, hosszú élettartam, biztonságos üzemmód és az alacsony fogyasztás. Mi több nem nagy a helyigényük sem, éppen ezért ideális az elhelyezésük a polc vagy felsző konyhai szekrény alá. Ezek a pultmegvilágítók vagy közvetlen bekötésűek vagy tápvezetékesek. Ha a pult közelében kevés a konnektorok száma, a pultmegvilágító ekkor is segíthet, mert a pultmegvilágítók között vannak olyanok is, amelyek 1-2 konnektorral vannak ellátva. A pultmegvilágítókat különböző hosszban találhatja meg ajánlatunkban, általában saját kapcsolóval vannak ellátva, de lehetőség van külön kapcsolóra kötni őket.

Ha színes fényt akar, akkor a LED szalagot válassza

A pult megvilágítására használhat spotlámpákat is, amelyeket szükség szerint irányíthat. Igen népszerű napjainkban a LED szalagok használata. Ennek több oka is van. Első sorban természetesen a modern kinézet és az interaktív vezérlés, azaz lehetőség távirányítóval beállítani nem csak az intenzitást, de RGB szalagok esetében a színt is. A LED szalagoknak van praktikus elönyük is. Különböző hosszban vásárolhatóak (mi több a megjelölt helyeken rövidíthetőek), azaz Ön tudja meghatározni, mekkora felületet akar megvilágítani. A LED-ek elegendő egyenletes fényt biztosítanak és energiatakarékosak. A LED szalagok szintén népszerűek az egyszerű felszerelésüknek köszönhetően. A hátsó oldalukon öntapadósak, ennek köszönhetően a felszerelésükhöz nem kell villanyszerelő. Ne felejtse el, hogy az üzemeltetésükhőz tápegységre van szükség, a transzformátornak a LED szalag hosszának megfelelőnek kell lennie. Néha a transzformátor a LED szalag szett része. Ellenkező esetben a transzformátor kiválasztásánál figyelembe kell vennie, hogy 1 m szalag fogyasztása kb. 4,8 W. Ebből logikusan következik, hogy hosszabb szalaghoz nagyobb teljesítményű transzformátorra van szükség. Az e-shopunkban a LED tartozékok kategóriában megtalálhat nem csak transzformátorokat a konnektorba, de a közvetlen bekötésre is. 

Copyright © 1990 – 2017 Lámpák.hu