Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Összefoglaló a külföldi csatlakozóaljzatok típusairól

Hírek és közlemények

Tamás

Nyaralni megy egy idegen országba? Van néhány dolog, más európai országokban vagy Európán kívüli országokban, amelyek meglepőek lehetnek számára. Tudta, hogy bizonyos országokban különböző típusú aljzatok vannak?

Milyen típusú aljzatok léteznek?

Ha úgy döntött, hogy nyaralni vagy üzleti útra indul, nem felejthet el néhány kötelező felszerelést. Például egy laptop töltő csatlakoztatása a szállodában olyan szabvány, amelyre egyszerűen számíthat. Mielőtt azonban néhány országba utazna, meg kell keresnie néhány információt, például hogy vannak-e klasszikus aljzatok amelyeket Magyarországon is találhat, vagy szüksége van egy adapterre ,hogy probléma nélkül bedughassa eszközeit.

A legelterjedtebb típusok, amelyekkel találkozhat például nagyon népszerű úti céloknál, ahova a magyarok szívesen mennek nyaralni, mint Horvátország, Spanyolország vagy Görögország, az E, F és C típusú aljzatok.



E típusú aljzat

Ez egy klasszikus aljzat, ahol a bal és a jobb üreg, valamint egy földelő csap található a felső részen 230 V feszültséggel. Ezt a típusú aljzatot francia aljzatnak is nevezhetjük. Ilyen típusú aljzatokat láthatunk Csehországban, Franciaországban, Belgiumban, Szlovákiában vagy Lengyelországban. Tehát pihenhet, ha ezekbe az országokba megy. Itt nincs szükség semmilyen csökkentésre.



F típusú aljzat

Egy másik nagyon ismert aljzat, mely Magyarországon a legelterjedtebb, az F típusú aljzat. Német aljzatként vagy Schuko név alatt hallhat róla. Ennek az aljzatnak nincs földelő csapja, ehelyett két földelő csík van. Ezek fent és alul találhatók. Mint azt a név is sugallja, ezt az aljzatot Németországban, de Afrika és Ázsia egyes részein is használják. Itt meg kell találnia az aljzattal kapcsolatos információkat, és szükség esetén vásárolnia kell egy adaptert.


C típusú aljzat

Ez az aljzat Euro aljzat néven ismert. Olyan eszközökhöz használják, amelyek kettős szigeteléssel rendelkeznek és nem igényelnek földelő vezetéket. Ez a típusú konnektor kompatibilis az E és F típusú aljzatokkal.


Más típusú aljzatok

Az előző 3 típusú aljzat a leggyakoribb, amelyet külföldi országokban találhatunk. Vannak azonban más nem hagyományos darabok is, amelyekkel utazás közben is találkozhat.

J típusú aljzat

Ezzel a foglalattal Svájcban találkozhat. Hasonló egy C típusú aljzathoz. Van azonban egy jelentős különbség. 3 csapos. A középső csatlakozik a földelő vezetékhez.


L típusú aljzat

Ha Olaszországba megy, különböző típusú aljzatokkal találkozhat. Ez a konkrét helytől függ. Találkozhat C vagy F típusú aljzatokkal. Van azonban egy másik típus, amely nem annyira gyakori. És ez az L típusú aljzat. Három csap van egy sorban. Akár két változatban is lehet.



K típusú aljzat

Dánia mindenképpen egy gyönyörű ország, amelyet érdemes meglátogatni. Azonban még itt is találhat más aljzatokat, mint amiket megszoktunk. Ez egy K típusú aljzat. Itt három csap látható. Közülük kettő kerek, egy félköríves. Ezek az aljzatok kompatibilisek a C típusú aljzatokkal.


G típusú aljzat

Jól ismert a G típusú aljzat is. Ez Nagy-Britanniában található, ahol ez a megszokott. Téglalap keresztmetszetű és három csapos. Ismerheti még brit BS 1363 néven is. Azonban az Egyesült Királyság nem az egyetlen ország, ahol ezeket az aljzatokat használják. Megalálhatjuk őket Seychelle-szigeteken, Maldív-szigeteken és más népszerű célpontoknál is.



A és B típusú aljzatok

Ha Japánba vagy az USA-ba megy, legyen óvatos. Itt az elektromos hálózat teljesen másképp épül fel, mint az európai országokban. Az USA-ban a szokásos feszültség nem 230 V, amint azt itt megszoktuk, hanem 110 és 120 V között van. Tehát, ha eszközei nem alkalmazhatóak ilyen típusú feszültségre, akkor problémája van. A legtöbb eszköz, például töltők vagy laptopok esetében ez nem jelent problémát. A többi esetében azonban utána kell nézni.



Egyes országokban, például Thaiföldön, amely szintén népszerű üdülőhely, különféle típusú aljzatokkal találkozhatunk.Tehát mindig előre meg kell tudni, hogy melyik típust találja meg a szállásán.

A meglátogatott helytől függően megfelelő adaptert kell beszereznie. Egyes adapterek azonban gyakran nem kaphatók a szokásos üzletekben. Ezért előzetesen tájékozódjon az aljzatokról, hogy időben beszerezhesse a megfelelőt és felkészült legyen.

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Copyright © 1994 - 2024 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i