Összehasonlítani
Bejelentkezés
Regisztráció
Levy banner
Pravý banner

Hívjon minket,várjuk hívását

+36-1-999-6751 (Hé - Pé 7-15:30)
MENÜ
0 0 Ft
10 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!
Kategóriák

Miért és mikor érdemes kihúzni eszközeinket

Hírek és közlemények

Tamás

Számtalan olyan készüléke van otthon, amelyet bedug egy aljzatba, és ezek azonnal működnek. De mikor javasolt kihúzni őket a konnektorból?

A mai világunk automatikus. Csak egy gombnyomással a távirányítón bekapcsolható a TV, egy gombnyomás a mikrohullámú sütőn és máris melegedik az étel. A számítógép bekapcsolása után minden automatikus. Számtalan ilyen eszköz létezik háztartásunkban. Sokunk bedugva hagyja ezeket az eszközöket .Ez természetes, hiszen így kényelmes. Azoban ezen eszközök kihúzásával gyakran rengeteg pénzt meg lehet spórolni.

Mikor húzzuk ki eszközeinket?

Ha nyaralni megy, vagy valahova, ahol sokáig fog tartózkodni, akkor jó néhány dolgot megtenni távozás előtt. Mivel valószínűleg nagy távolságot fog vezetni a háztól, valószínűleg nem akar majd feleslegesen visszatérni. Először le kell állítania a vizet.A következő dolog, amelyről nem szabad megfeledkeznie: legalább néhány készülék kihúzása a konnektorból. Végül is, ha nincs otthon, bármi megtörténhet, és gyakran mindent bedugva hagyva csak komplikációkat okoz. Amellett, hogy biztonságosabb, a spórolás egy másik ok. A legtöbb eszköz kikapcsolás után is készenléti módban marad. Ezért ezek folyamatosan elektromosságot fogyasztanak, pedig valójában senki nem használja folyamatosan. Miért dobna ki feleslegesen pénzt az ablakon? Ha Ön azok közé tartozik, akik szeretnek pénzt megtakarítani, akkor jó, ha egész évben kihúzunk néhány készüléket a konnektorból. 

 


Egy rövidzárlat vagy egy nagy vihar bármikor bekövetkezhet. A vihar újabb oka annak, hogy azonnal kihúzza a konnektorokat. Mi történhet ha nem tesz így? Ha egy villám becsap rövid távolságra a házától egy távvezetékbe vagy telefonvonalba, akkor nagyon valószínű, hogy tönkreteszi eszközeit, még nagyobb sugárban is.Alkalmanként húzza ki a konnektorból például a TV-t. Az antennát vagy a set-top boxot és annak minden tartozékát le kell választani a hálózatról. Ha nem szükséges bekapcsolni a kazánt vagy a légkondicionálót, akkor jó ezt a két készüléket is kikapcsolni. Végül is, ha egy hétig feleslegesen lehűtjük az egész ház levegőjét, amikor senki sincs benne, felesleges energia- és pénzpazarlás lenne.Ha sikerül kiolvasztani és kiüríteni a hűtőszekrényt és a fagyasztót, akkor azokat is kikapcsolhatja. Szép pénzt takaríthat meg. Ha nem, ne válassza le őket, különben érkezéskor áradás veszélye fenyegetheti. Kályha, mosógép, szárító. Célszerű kihúzni ezeket is a konnektorból. A konyhai eszközöket  mindig érdemes kihúzni a konnektorból .Azonban sokkal több ilyen készülék létezik. Mindent mérlegeljen, és ne felejtsen el semmit.


Mit szabad rendszeresen kihúzni a konnektorból?

Mint már említettük, egyes készülékeket csak alkalmanként kell kihúzni. Vannak azonban olyan eszközök, amelyeket soha nem szabad bekötve hagyni, amikor éppen nem használja őket. Kezdhetjük például az elektromos vízforralókkal. Az újabb típusok túlmelegedés elleni védelemmel rendelkeznek. A régebbi típusoknál azonban könnyen előfordulhat, hogy elfelejti kikapcsolni, és ha a víz a minimum alatt van, a vízforraló túlmelegszik, és ezt követően megolvadhat, és tüzet okozhat.Az a töltő, amelyet folyamatosan csatlakoztatva van, mindig áramot fogyaszt. Nem csak pénzbe kerül, hanem felmelegszik, és könnyen rövidzárlatot okozhat, és jelentős károkat okozhat. Ami a PC-tilleti, nem célszerű folyamatosan bekapcsolva hagyni. A bekapcsolt számítógép jelentős mennyiségű energiát fogyaszt, és az a tény, hogy mindig be van kapcsolva, valóban meglehetősen drága lehet. Tehát, ha elég gyakran használja, és nem akarja folyamatosan be- és kikapcsolni, legalább használjon alvás üzemmódot. Ez pénzt takarít meg a klasszikus bekapcsolt számítógéphez képest.

Ezenkívül, ha tudja, hogy ritkán használ bizonyos készülékeket, kapcsolja ki őket rendszeresen. Így rengeteg pénzt takaríthat meg egy év alatt, amelyet felhasználhat egy kellemes nyaraláshoz.Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Kérdezzen bármit

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

+36-1-999-6751(Hé-Pé, 7-15:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Hírlevél regisztráció

Akciók, kedvezmények és újdonságok az elsők között az Ön e-mailjére

Leiratkozás

Copyright © 1994 - 2021 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i