Összehasonlítani
Bejelentkezés
Regisztráció
Levy banner
Pravý banner

Hívjon minket,várjuk hívását

+36-1-999-6751 (Hé - Pé 7-15:30)
MENÜ
0 0 Ft
10 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!
Kategóriák

Miért válasszuk szét az elemeket, és mi az újrahasznosítási folyamat?

Hírek és közlemények

Tamás

Számos eszköz és lámpa működéséhez elemekre van szükség. De hogyan lehet ártalmatlanítani őket, ha lemerülnek? És mi történik velük utána?

Az elemek szükségszerűvé váltak

Az otthona tele van olyan eszközökkel és tárgyakkal, amelyek működéséhez elemek szükségesek. Ha úgy gondolja, hogy ez nem érvényes Önre, valószínűleg megfeledkezett olyan mindennapi tárgyakról, mint például az órák, a TV vagy audiolejátszó távirányítók, vagy játékok. Sok kis hordozható lámpa használ elemeket. Ezek a lámpák praktikusak, de mindig elegendő tartalék elemmel kell rendelkeznie, hogy azonnal lehessen cserélni egy lemerült elemet, hogy minden zökkenőmentesen működjön. 


Miért kell a használt elemeket szétválasztania?

Kicserélte az elemeket. Most mit kezdjünk a használt elemekkel? Soha ne dobja ki az elemeket a vegyes hulladékkal együtt. Akárcsak más anyagokat, az elemeket is külön kell válogatni. Ennek sok oka van. Először is a környezetünk védelme érdekében. Ha az elemeket egy vegyes hulladéktartályba dobja, azok hulladéklerakóban vagy hulladékégetőben végzik. Mindkét eset káros anyagok , köztük nehézfémek felszabadulásához vezet. Ezek felelősek a felszíni vizek, a talajvíz valamint a talaj és levegő szennyezéséért. Az elhasznált elemek válogatásának másik oka, hogy egyes vállalatok fémeket nyerhetnek ki belőlük.. Ezek a fémek új célt kapnak, pl. fémszerkezetekben, akkumulátorokban, csöpögő villogókban vagy hulladéktartályokban. Vagy új életet találnak üvegkerámia főzőlap, evőeszközök, érmék, ékszerek vagy kozmetikumok formájában. A felhasználási lehetőségek szélesek. Egyértelmű, hogy az elemek válogatásának sok értelme van. 

 

Újrahasznosítási folyamat

Kíváncsi lehet, hogy mi történik az Ön által kiválogatott elemekkel. Az útjuk azzal kezdődik, hogy a megfelelő, erre a célra tervezett konténerekbe vagy dobozokba helyezi őket.. A használt elemeket további kritériák szerint osztályozzák.Maga az újrahasznosítási folyamat meglehetősen bonyolult. Először az elemeket méret, típus és egyéb szempontok szerint rendezik. Ezután számos módszer létezik feldolgozásukra. Azelektromos ívkemencékkülönböző kémiai reakciókat tesznek lehetővé, amelyek szükséges anyagokat hoznak létre. Egy másik módszer aprítással és más anyagokkal való keveréssel jár, hogy valami értékeset kapjanak. Különböző anyagokat is le lehet választani belőlük,mint például a vas vagy a mangán.Azonban az elemek újrahasznosítására sokféle módszer és út létezik, amelyek legtöbbje meglehetősen bonyolult. Minden elem különböző módon dolgozható fel. Fontos megjegyezni, hogy újból felhasználhatók az anyagok, a környezet megmentésére és a régi részeik új életre keltésére. Szóval miért ne különítené el az elemeket? A legkisebb dolog ártalmatlanítani őket az erre a célra létrehozott helyeken.

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Kérdezzen bármit

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

+36-1-999-6751(Hé-Pé, 7-15:30)

Kérdezzen
 
                    

Kapcsolódó termékek

Hírlevél regisztráció

Akciók, kedvezmények és újdonságok az elsők között az Ön e-mailjére

Leiratkozás

Copyright © 1994 - 2021 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i