Raktáron több mint 560 000 termékA szállítás 10000 Ft-tól ingyenesAjándék 35000 Ft-tól

Hívjon minket +36-1-999-6751

A kosár tartalma 0 0 Ft Újonnan az árakat áfával adjuk meg
0
Kedvenc tétélek
0

Önnek nincsenek kedvenc termékei.

Levy banner
Pravý banner
Kategóriák

Mit jelentenek az ólomüveg lámpák?

A belterekben használt üveg időtálló kiegészítő. A színes kombinációjával bármelyik helyiségben különleges hatást érhetünk el. Játszon el a fénnyel és legyen részese a szokatlan effektusoknak.

ÓLOMÜVEG

Az ólomüveg története egészen az ókorig nyúlik vissza. A legnagyobb feljődésen mégis a középkori templomépítések folyamán ment át. Ezeken az épületeken nagy méretű ablakok voltak és ezt akkoriban nem tudták egy darab üvegből elkészíteni, ezért több darab összeillesztésével sikerült megoldani. A klasszikus ólomüveg különböző színű üvegdarabok és ólomprofilok segítségének összeillesztésével jött létre. Lassan aztán megjelentek a otthonokban és más építményekben. Az ólomüveg szilárdsága, megegyezik a klasszikus üvegezéssel.   

Tiffany

Az ólomüveg elemek elterjedésének az architektúrában, lakáskultúrában és az egyedi dizájn megteremtésének nagy úttörője Louis Tiffany volt. Az ólomprofil helyett rézlemezt kezdett használni olvasztott cinkel. A Tiffany technológiával készített csatlakozások, kötések sokkal finomabbak, vékonyabbak, ezért az üvegdarabokat nagyon pontosan kell csiszolni. A Tiffany technikával nagyob térbeli elemeket is el lehet készíteni mint például: lámpákat, csillárokat, vázákat, edényeket, ékszereket és kisebb függesztékes dekorációkat.
 
vitráž 

Ólomüveg a modern beltérben

Az ablakok elengedhetetlenek a beltérben. Rajtuk keresztül áramlik be a természetes fény a helyiségbe. A praktikusságon kívül a dekoráció is fontos tényező. Az ólomüveget az egész felületen alkalmazhatjuk, vagy csak egy részén. Egész különleges ékszernek tűnő hatást érhetünk el, ahogy a napsugarak megvilágítják az ólomüveget. Ezt az összetéveszthetetlen múvészetet alklamazva különlegessé tehetjük otthonunkat, lakásunkat. Belterünk a nappali fényben, izgalmas színek kombinációját használva egyedi fényhatást hoznak létre. Az ólomüveget aplikálhatjuk a bejárati ajtókba, francia ablakokba, korlátok üvegezésébe, vagy konyhabútorok üveg felületeibe.   
 
vitrážové osvětlení 

Ólomüveg lámpák

Minden helyiség elengedhetetlen eleme a megvilágítás. Rögtön ahogy belépünk az ajtón, bekapcsoljuk a világítást. A Tiffany lámpák biztosan felketik mindenki érdeklődését. 
Az ólomüveg lámpák közt megtalálhatóak a ólomüveg állólámpák, amelyet ha megfelelően helyezünk el, biztosan szerertni fogjuk. Az ólomüveg lámpák talpazatait leggyakrabban fémből, vagy bronzból készítik patinás felülettel, leggyakrabban arany és réz színben. A színek izgalmas játékát megtalálhatjuk a csillárok és a mennyezeti lámpák közt, amelyekkel nem csak a nappalikat és hálószobákat világíthatjuk meg, hanem a konyhába is tökéletesen illeszkednek. Az előszobát, vagy halat kiegészíthetjük fali lámpával. Tiffany. Az ólomüveg asztali lámpák jó szolgálatot tehetnek az íróasztalon, akár az éjjeli szekrényen is.
 Az ólomüveg lámpák minden esetben egy izgalmas, varázslatos légkört termtenek otthonunkban.
 
 

Copyright © 1992 – 2018 Donoci Kft.