Levý banner
Pravý banner
MENÜ
0 0 Ft
Az ingyenes szállításhoz hiányzik ingyenes szállítás!10 000 Ft
Kategóriák

Nappali

Beltéri világítás

Tamás

Általában a nappali olyan helyiség, ahol több különböző tevékenységet végzünk a nap folyamán. Ha olyan nappalit akarunk kialakítani, amely minden igényt kielégít, a fényforrások kiválasztására és elhelyezésére időt kell szentelnünk.

Általában a nappali olyan helyiség, ahol több különböző tevékenységet végzünk a nap folyamán. Itt van hely a könyvolvasásra, a TV nézésre, a családi megbeszélésekre, de gyakran a házi feladatok megírására is. Minden itt megnevezett tevékenységnek más igénye van a fényre.

Ha olyan nappalit akarunk kialakítani, amely minden igényt kielégít, a fényforrások kiválasztására és elhelyezésére időt kell szentelnünk. A nappali esetében is a természetes fényt maximálisan ki kell használnunk az otthonos hangulat kialakítására.

Eseo 42206/17/13 - SUSATO padlólámpa 1xE27/12WA nappali fény mellett a nem természetes megvilágítás jelentősen befolyásolja, hogy a nappali a lakás szívévé válik-e, vagy csak egy reprezentatív helyiséggé, ahova csak a vendégeket vezetjük.

Ma már nem elég a helyiség közepére elhelyezett csillár és két-három falilámpa, mint korábban. Napjainkban már sokkal szélesebb lámpaajánlatot találunk. A klasszikus csillárok helyett modern LED-es mennyezeti lámpákat, beépíthető spotlámpákat, fali/mennyezeti spotlámpákat használhatunk. Ha a plafon alá álmennyezetet építtetünk, akkor a nappalit szükség szerint tagolhatjuk és az egyes részeinek megvilágítását tetszés szerint kialakíthatjuk. Ezzel a nappalink energiatakarékosabb is lesz, csak ott világítunk ahol tényleg szükségünk van a fényre. Az igényes világítás kialakítására használhatunk alkony asztali és állólámpákat, praktikus fali spotlámpákat. Hangulatos világítást alakíthatunk ki a bútorra szerelt LED szalagokkal vagy a padlóba rejtett spotlámpák segítségével, amelyek gyakran különböző színekben is világíthatnak.

Ha a nappali és a konyha egy helyiséget alkot, azaz a nappali egyidejűleg étkező is, akkor a konyhapult, a konyhaasztal és az étkezőasztal fölé is célzott világításra alkalmas lámpákat helyezhetünk el. Itt megint a hagyományos, energiatakarékos vagy LED-es izzókkal szerelt konyhai függesztékek, fénycsöves függesztékek széles választékából választhatunk. A tervezés során nem szabad megfeledkezünk a megfelelő számú konnektorok elhelyezéséről sem, amelyekkel a megvilágítás lehetőségeit bármikor módosíthatjuk.

Autor článku:

Tamás
Tamás Ügyfélszolgálati szakértő

Tamás az ügyfélszolgálat munkatársa. Többek között világítási tippek és lehetőségek keresésével is foglalkozik, amelyeket magazinunkban és tanácsadásunkban tesz közzé.

Lépjen kapcsolatba velünk

Tamás

Tanácsot adunk Önöknek a kiválasztásban és technikai kérdésekben is.

06 1 999 6751(Hé-Pé, 8-17:30)

Kérdezzen
 
                    

Copyright © 1994 - 2024 Donoci, Kft, Minden jog fenntartva. Információ a személyes adatok feldolgozásáról. i